Sport

Komentari 110

Hrgović poslao poruku Usiku u Ukrajini: Oprostite, ubio bih ga!

Hrgović poslao poruku Usiku u Ukrajini: Oprostite, ubio bih ga!

Hrvatski boksač Filip Hrgović boravio je u Kijevu, kako bi snimio TV spot za promotivnu kampanju, a prilikom posjeta Muzeju braće Kličko održao je konferenciju za medije i poslao poruku mogućem protivniku Usiku (33)

Nisam prvi put u Kijevu, ovdje sam se jednom već borio. Ovaj put sam imao malo više vremena za obilazak grada. Najviše mi se sviđa hrana, posebno izvorna ukrajinska jela koja sam probao, rekao je Hrga na konferenciji za medije u Kličkovom muzeju.

Medije je najviše zanimao Hrgovićev idući protivnik, s kojim bi se trebao boriti krajem ožujka 2020., ali Filip je na tu temu riječ ipak prepustio svom menadžeru, Željku Karajici.

- Filip je ušao u TOP 10 boraca na svijetu, a idući korak je ulazak među 5 najboljih, pa mi je jasno da postoji velik interes za Filipovog idućeg protivnika. Pregovori su na vrhuncu. Trebali bi biti realizirani kroz par dana, pa ćemo tada javnost obavijestiti o svemu. Ali imajte na umu, riječ je o najboljim borcima na svijetu i tko god Filipu bude protivnik,  bit će to sigurno pravi boksački spektakl - kazao je Karajica. 

Jedna od tema bio je i drugi meč između WBC prvaka Deontay Wildera (42-0-1) i Tysona Furyja (30-0-1), koji je na rasporedu 22. veljače, a medije je zanimalo kome Hrgović daje prednost u razvikanom meču. 

- Prednost dajem Wilderu. Mislim da je brži i bolji borac. Fury je možda tehnički potkovaniji, ali nisam siguran koliko je psihički stabilan. Svi znamo da je već imao problema, a u medijima vidimo kako najavljuje odlazak u MMA, pa mijenja trenera... Nisam siguran koliko je koncentriran na borbu i zato prednost dajem Wilderu. 

Ukrajinac Oleksandr Usik (17-0) na listi izazivača odmah je iza Furyja, i potencijalni Hrgovićev protivnik na putu ka naslovu. Usik nije prirodni teškaš, poput Filipa, više spada u cruiserweight kategoriju, pa se postavilo pitanje kako bi završio meč Hrgovića i Usika.

- Oprostite, ali ubio bih ga - izjavio je Hrgović. (fh)

Najčitaniji članci