Sport

Komentari 45

Hrgović: Sad želim na Chisoru! Molina: Filip baš puno griješi...

Hrgović: Sad želim na Chisoru! Molina: Filip baš puno griješi...

Ja sam taj koji će Hrgovića dovesti u situacije u kojima bi mogao pomisliti 'Znači ovako djeluje teškaški udarac'. On se nikad nije borio s udaračem poput mene, rekao je Molina uoči subotnjeg okršaja

Filip Hrgović (27) na otvorenom je treningu u Saudijskoj Arabiji izmamio pljesak gledatelja, a uoči subotnjeg meča protiv Erica Moline veliki je favorit, tečaj na pobjedu je 1,05.

Filip je već otkrio i s kim bi idućim htio u ring:

- Uvijek sam govorio da se želim boriti s najboljima u kategoriji i nećemo nikoga izbjegavati. Ponudili smo meč Dereku Chisori kada mu je nastup otkazao Joseph Parker. Oni su to odbili tako da bih njega htio kao idućeg suparnika - rekao je.

Hrga nije sklon pretjeranom provociranju suparnika, ali kako je to američki izum, Amerikancu Molini ide dosta dobro. Pa je Filipu poručio:

- Zvali su me da se borim s Hrgovićem. Zvali su me i za Joea Joycea, Daniela Duboisa te mnoge druge. Ako me pitate s kime se želim boriti, reći ću vam da mi se sviđa dvoboj s Hrgovićem. Uzbuđen sam. Smatram da on čini puno pogrešaka. Kad tad će se boriti s nekim tko će ga ozlijediti u ringu, a mislim da sam to upravo ja. Mislim da sam ja taj koji će ga dovesti u situacije u kojima bi mogao pomisliti 'Znači ovako djeluje teškaški udarac'. Vjerujem i da sam dovoljno snažan, trenirao sam naporno za ovaj meč i spreman sam ga dovesti u poziciju u kakvoj još nije bio - rekao je Molina u razgovoru za IFL TV.

Hrgović je meč s Molinom nazvao najtežim u karijeri, čak i rizikom.

- Ni jedan od današnjih teškaških prvaka nije u desetoj borbi imao tako jakog protivnika - rekao je Filip.

Molina ima pet poraza u 32 borbe.

- Imam puno iskustva i ne zanima me s kakvim se borcima Hrgović dosad suočavao. On se nikad nije borio s opasnim udaračem poput mene. Stoga ćemo u subotu doznati puno toga. Prije svega, mogu li ja još uvijek "povući okidač". Kod Hrgovića vidim puno rupa, imam spremnu taktiku i sada je na meni da je realiziram - dodao je Molina, pa analizirao Hrgovića:

- Vrlo je, vrlo velik i snažan lik, ali su i svi ostali u teškoj kategoriji. Ne postoji nitko u vrhu za koga možete reći da nije snažan. Nije ovo ništa novo za mene. Vrijeme je da se poslužim svojim iskustvom, uđem u ring i iskoristim njegove slabosti. Za mene pobjeda ili poraz ne mijenjanju ništa.

Najčitaniji članci