Sport

Komentari 54

Hrgović: Vrijeme je da pokažem svijetu što sam sposoban učiniti

Hrgović: Vrijeme je da pokažem svijetu što sam sposoban učiniti

Dva je dana Filip imao da prihvati ponudu tima Michaela Huntera i IBF-a za mjesto obaveznog izazivača za svjetski naslov i prihvatio ju je. "Ovo je veliki izazov, prilika da dođemo korak do vrha", kaže

Četvrti izazivač po IBF-u Filip Hrgović (28) po prvi će put u ring protiv bolje rangiranog boksača od sebe, trećeplasiranog Amerikanca Michaela Huntera (32). Pobjednik tog meča bit će idući izazivač te boksačke organizacije Anthonyju Joshui ili Tysonu Furyju za svjetski naslov.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgovićev trening na Maksimiru

Hrgoviću bi tako 13. meč u profesionalnoj karijeri koja traje od 2017. mogao donijeti ogromnu nagradu. Michael Hunter ozbiljan je protivnik, izgubio je samo jedan od 21 meča u karijeri (Oleksandr Usik još 2017.), ali Sesvećanin je samouvjeren.

"Vrijeme je da pokažem svijetu što sam sve sposoban učiniti. Veliki izazov za tim Hrgović, zahvalan sam na ovakvoj prilici koja nas dijeli korak do vrha", napisao je na društvenim mrežama.

Datum i lokacija borbe još se trebaju dogovoriti. Portal Box.live nagađa kako bi se trebala dogoditi na ljeto u Velikoj Britaniji. Tad bi Joshua i Fury prvi put trebali u ring kako bi riješili pitanje tko je najbolji teškaš današnjice i ujedinili pojaseve.

Najčitaniji članci