Sport

Komentari 19

Hrgovićev sljedeći protivnik bio je u zatvoru sedam i pol godina

Hrgovićev sljedeći protivnik bio je u zatvoru sedam i pol godina

Filip Hrgović će se u noći sa subote 25. na nedjelju 26. svibnja oko 3 sata po hrvatskom vremenu boriti protiv američkog boksača Gregoryja Corbina (38) koji je bio u zatvoru zbog povezivanja s kriminalnim kartelom

Nije bilo lako, ali morao sam zadržati pozitivne misli i samom sebi dati još jednu priliku. Cijelo vrijeme sam bio siguran u to kako ću se vratiti čim budem pušten. Bio sam spreman vratiti sve ono što sam ostavio iza sebe. To sam i napravio. 2012. godine sam došao kući i odmah postao profesionalac. Počeo sam se uspinjati ljestvicom i bio sam spreman iskoristiti svaku priliku. Još uvijek imam dovoljno vremena za postati velik, rekao je Hrgovićev sljedeći protivnik u rujnu prošle godine. 

Gregory Corbin (38) 'čeličio' se sedam i pol godina u zatvoru i nakon toga ponovno se vratio svojoj 'ljubavi' - boksu.

- Ja sam to dugovao samom sebi, ali i mnogim ljudima. Svi smo puno uložili u moju amatersku karijeru. Shvaćam da sam kasno krenuo s profesionalnim boksom, no ja treniram od svoje osme godine. Prvo to nije bilo ozbiljno jer mi je obitelj htjela da se bavim drugim sportom i zapravo sam kao natjecatelj s boksom počeo tek nakon koledža, kao 22-godišnjak. Izgubio sam svoj prvi meč na nacionalnom prvenstvu 2003. godine, da bih godinu kasnije izgubio tek u finalu. 2005. godine sam osvojio natjecanje i saznao sam da je George Foreman osim mene jedini teškaš iz Texasa koji je osvojio Golden Gloves. Namjeravao sam se vratiti i to potvrditi 2006. godine, no dogodilo se što se dogodilo. - rekao je Corbin, a prenosi FightSite

U borbi protiv hrvatskog borca sigurno će biti motiviran jer će mu to biti prava prilika za zvučni povratak u svijet boksa. U ožujku je izgubio od Charlesa Martina nakon diskvalifikacije zbog udarca u 'nezgodno mjesto'. Poput uzora Georgea Foremana želi ispuniti svoj san.

- U zatvoru sam se svakog dana budio s ciljem da ostanem aktivan. Govorio sam si da ne smijem odustati i da svoje tijelo moram držati zaposlenim. Moram priznati da je bilo dana kad sam pomislio da ću biti star kada izađem i da neću moći ništa napraviti. No, onda sam rekao da me nije briga i da me nitko neće limitirati. Ja sam tu da bih ispunio svoj san - završio je Corbin.

Borba između Hrgovića i Corbina je na rasporedu u noći sa subote 25. na nedjelju 26. svibnja oko 3 sata po hrvatskom vremenu uz prijenos na RTL televiziji.

Najčitaniji članci