Obavijesti

Sport

Komentari 3

Hrvatska bez ijednog boksača u četvrtfinalu! Od desetorice je boraca na SP-u ostao još jedan

Hrvatska bez ijednog boksača u četvrtfinalu! Od desetorice je boraca na SP-u ostao još jedan
5

Od desetorice boraca koje je Hrvatska poslala na SP u Beograd šestorica su ispala u prvom kolu, trojica u drugom, a u drugi je tjedan SP-a ušao samo najmlađi, Gabrijel Veočić

VIDEO

Nakon drugog kruga i osmine finala Svjetskog prvenstva u Beogradu, Hrvatska je od desetorice ostala na jednom boksaču, najmlađem, Gabrijelu Veočiću (20) u srednjoj kategoriji do 75 kg. On je ostvario dvije sjajne pobjede u debitantskom izlasku među najbolje boksače svijeta, svladao je dominantno predstavnika Meksika, pa Bosne i Hercegovine.

Pokretanje videa...

Luka Plantić 01:02

Mladi Gabrijel borit će se u osmini finala sutra, u ponedjeljak 1. studenoga, protiv Škota Sama Hickeya.

U osmini finala zaustavljen je i naš najiskusniji boksač na SP-u Damir Plantić (31) u novoj međuteškoj kategoriji (cruiserweight, do 86 kg).

Damir kao povratnik u ring nakon dvije godine prisilne stanke, povratak nije uspio kapitalizirati ulaskom u borbu za medalje, u četvrtfinale. Naprotiv, vidjelo se upravo da ga dugo nije bilo u ringu s kvalitetnim suparnicima i da mu nedostaje mečevi koji bi mu mogli ponuditi realnu sliku stanja na kojoj je razini.

Zagreb: 29. finale pojedinacnog prvenstva Hrvatske u boksu

Damir je jednoglasnom odlukom sudaca u osmini finala izgubio od snažnog belgijskog udarača Victora Schelstraetea, bez prave prilike da meč usmjeri na svoju stranu.

Stariji Plantić nije loše počeo, postavio se dominantno, držao ritam i ravnotežu u prvoj rundi, radio i prolazio s udarcima više od Belgijca, bolje se kretao i konkretnije tražio prostor za napad.

S razlogom nije srljao i oprezno je birao trenutak za plasiranje udaraca, moćni Schelstraete u prvom je kolu lukavo dočekao trenutak nepažnje Uzbekistanca Abudallaeva i brutalno ga nokautirao razornim desnim krošeom.

Zagreb: 29. finale pojedinacnog prvenstva Hrvatske u boksu

Ipak, suci su i tu prvu rundu u kojoj je Plantić ostavio dobar dojam dodijelili Schelstraeteu sa 4-1.

Belgijac je u drugoj pojačao tempo, primorao Plantića na povlačenje, uspio zaprijetiti našem boksaču s nekoliko serija i provući koji direkt, a kako je vrijeme odmicalo Damiru je ostajalo sve manje energije, nakon što je bodovno uvjerljivo gubio dvije runde, u trećoj više nije mogao opasnije napasti i ugroziti pobjedu Belgijca.

Ostao je bez pravog pokušaja, a zapravo bez snage za izdržati meč u tempu sa zahtjevnim i opakim boksačem kao što je belgijski bombarder.

Povratak u 31. godini nakon dvogodišnje stanke na veliku svjetsku pozornicu nije lagan, tek će trebati žestoko ući u ritam ima li ambicija da, kao prethodnih godina, konkurira i osvaja medalje u međunarodnoj konkurenciji.

U ovom trenutku to je bio Damirov maksimum koji je mogao pružiti, plasman među 16 teškaša u novoj cruiserweight kategoriji na Svjetskom prvenstvu.

Struka će analizirati je li to realan domet hrvatskog boksa na svjetskoj sceni: od deset najboljih boksača koje imamo, četiri prolaska u drugi krug, a šest ispadanja u prvom kolu.

Tri od četiri ispadanja u drugom krugu i jedan prolazak prve dvije kola, nakon tjedan dana borbi ostao nam je najmlađi Gabrijel Veočić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka