Sport

Komentari 132

Hrvatska još nije prošla, evo što joj treba za ulazak u drugi krug

Hrvatska još nije prošla, evo što joj treba za ulazak u drugi krug

Hrvatska u ponedjeljak od 18 sati igra s Ukrajinom i očekuje se pobjeda. No, i bod nam može biti dovoljan, a pobjeda možda i neće jer dva i pol sata nakon nas igraju Francuska i Srbija

Hrvatska je pobijedila Srbiju 23-20 i osvojila prve bodove na Europskom prvenstvu. I premda je svladala izravnog konkurenta za drugo mjesto, nije osigurala drugi krug. Što, dakle, "kaubojima" treba?

Ako pobijedi Ukrajinu

Ti su bodovi bili unaprijed upisani i Hrvatska mora pobijediti autsajdera skupine. No, ni to ne mora biti dovoljno.

Naime, uz našu pobjedu, Srbija ne smije pobijediti Francusku. Ako Srbi to uspiju, zatvorio bi se krug tri momčadi sa po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. Dakle, pobjeda Srba s dva razlike izbacila bi naše!

Ako bude neodlučeno

Bod protiv Ukrajine bio bi nam dovoljan ako Srbija ne pobijedi Francusku. U tom raspletu prošli bismo i uz remi Srba i Francuza i, dakako, očekivanu pobjedu olimpijskih prvaka.

Ako izgubimo od Ukrajine

Ako Hrvatska izgubi, ispada. Jer čak i ako Srbi izgube od Francuske, u krugu tri reprezentacije s dva boda gleda se međusobna gol razlika u tom krugu, pri čemu je Srbija u prednosti zbog +8 protiv Ukrajinaca i Hrvatska u tom krugu nikako ne može biti najbolja i ugrabiti drugo mjesto u skupini.

Naime, skupinu prolaze dvije reprezentacije, a bodovi iz njihove međusobne utakmice prenose se. U drugom krugu dolaze dva najbolja iz skupine A (Danska te Slovenija ili Crna Gora) i B (Island, Nizozemska, Mađarska, Portugal).

PRATITE UŽIVO DEPORTACIJU NOVAKA ĐOKOVIĆA IZ AUSTRALIJE:

Najčitaniji članci