Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatska košarka ima priliku otići na Olimpijske igre u Pariz

Hrvatska košarka ima priliku otići na Olimpijske igre u Pariz
8

Hrvatski košarkaški savez i indijski partner formirali su novo natjecanje u 3x3 košarci, osniva se nova liga kroz koju će se skupljati bodovi i tražiti mogućnost plasmana na Olimpijske igre.

VIDEO

Na press konferenciji u Splitu objavljeno je kako su Hrvatski košarkaški savez i 3BL Croatia (3x3 Pro košarkaška liga) potpisali ekskluzivni ugovor o promoviranju profesionalne 3x3 košarke u Hrvatskoj. Time se otvara mogućnost osvajanja bodova na FIBA 3x3 ljestvici, podiže ukupna FIBA ljestvica hrvatske reprezentacije te povećavaju šanse Hrvatske za plasman na Olimpijske igre u ovom novom sportu. Najbolje rangirane momčadi 3BL Croatia također dobivaju priliku sudjelovati na FIBA 3x3 International Championships.

Toni KUkoč promotor 3BL

Zahvaljujući HKS-ovom priznanju, 3BL Croatia postaje dio hrvatskog košarkaškog kalendara koji trenutno uključuje Premijer ligu, te kupove i lige za različite spolove i dobne kategorije. Sudjelovanje u 3BL Croatia pomoći će u održavanju forme hrvatskih reprezentativaca i dovesti do poboljšanih performansi dok predstavljaju zemlju na FIBA-inim vrhunskim međunarodnim događajima. Natjecanja će se održati od 4. ožujka do 30. travnja 2023. diljem zemlje, prvo natjecanje bit će organizirano u Splitu, a završnica u Puli.

Toni KUkoč promotor 3BL

- Izuzetno smo zahvalni HKS-u što je dodijelio ekskluzivna prava za promociju profesionalne 3x3 košarke u Hrvatskoj. 3BL Croatia je predan pružanju dragocjenog izvora prihoda igračima, osim izloženosti igranju zajedno i protiv međunarodnih talenata. 3BL će djelovati kao svojevrsni katalizator za hrvatsku reprezentaciju, posebno one koje će sudjelovati u 3x3 disciplini na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine – kazao je direktor i osnivač 3BL-a, g. Rohit Bakshi.

Brand ambasador natjecanja postao je proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč.
- Jako sam sretan što vidim kako košarka napreduje u mojoj zemlji uvođenjem 3x3 košarke preko 3BL Croatia. Hrvatska je uvijek bila dominantna zemlja u košarci 5 na 5 ali sada je vrijeme da ostavi trag u košarci 3x3 i kući donese medalju sa Olimpijskih igara. Budući da se liga održava diljem zemlje, siguran sam da će procvjetati i lokalna poduzeća i turizam. Ovo je jedinstvena prilika za brendove i nove pothvate da budu dio ove jedinstvene lige koja se posebno brine za mlađe generacije. Svima uključenima u ovaj projekt želim sve najbolje.

Toni KUkoč promotor 3BL

Ispred HKS-a pokretanje novog natjecanja podržao je Josip Vranković.
- Mi smo kao Hrvatski košarkaški savez dužni osigurati da hrvatska košarka napravi iskorak i zato mi je drago što možemo podržati ovu akciju pokretanjem 3BL Croatia. 3BL je održao tri uspješne sezone u Indiji i zahvaljujući njima, Indija je doživjela veliki porast na svojoj FIBA 3x3 svjetskoj ljestvici, zbog čega sam uvjeren da 3BL Hrvatska može stvoriti put do Olimpijskih igara.

Povjerenik natjecanja postao je bivši reprezentativac Damjan Rudež.
- Nakon što sam igrao u NBA-u i raznim drugim međunarodnim profesionalnim ligama, vratio sam se u Hrvatsku i želio bih iskoristiti ovu priliku za pokretanje napretka u hrvatskoj košarci kao povjerenik lige, prve i jedine hrvatske 3x3 profesionalne košarkaške lige – 3BL Croatia. Uvjeren sam da će ova liga napraviti razliku u pripremama Hrvatske za nadolazeće Olimpijske igre. Također će podići standard igre, kvalitetu igrača i dati nadu svim košarkašima da i oni mogu predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama.

Toni KUkoč promotor 3BL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger