Obavijesti

Sport

Komentari 2

Hrvatska među nositeljima na ždrijebu kvalifikacija za Euro

Hrvatska među nositeljima na ždrijebu kvalifikacija za Euro

Selekcije će biti podijeljene u osam skupina s po četiri ekipe, a plasman na Europsko prvenstvo osigurat će po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske nalazi se među nositeljima ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, koji će se održati 31. ožujka, objavila je stranica Europske rukometne federacije (EHF).

Pokretanje videa ...

Hrvatski rukometaši svrstani su u najjaču jakosnu skupinu zajedno s Norveškom, Francuskom, Slovenijom, Mađarskom, Portugalom, Islandom i Austrijom.

U kvalifikacijama će sudjelovati 32 reprezentacije, a 20 selekcija izborit će natjecanje u Njemačkoj. Uz domaćina Njemačku izravan plasman na Europsko prvenstvo izborile su i selekcije Švedske, Španjolske i Danske, prema plasmanu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Horvat: Pomlađivanje nam je uspjelo, a izjave Metličića i Jovića govore samo o njima
Horvat: Pomlađivanje nam je uspjelo, a izjave Metličića i Jovića govore samo o njima
Rukometaši nasamarili Dalića: Pa Dule, ne mogu vjerovati...
Rukometaši nasamarili Dalića: Pa Dule, ne mogu vjerovati...

Nakon odluke o suspenziji Rusije i Bjelorusije, te dvije selekcije u kvalifikacijama će zamijeniti Gruzija i Luksemburg. Selekcije će biti podijeljene u osam skupina s po četiri ekipe, a plasman na Europsko prvenstvo osigurat će po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Za poredak trećeplasiranih selekcija računat će se samo utakmice s prve dvije reprezentacije u skupini.

Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u travnju 2023. Ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. održat će se 31. ožujka u Berlinu.

1. jakosna skupina: Norveška, Francuska, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Portugal, Island, Austrija

2. skupina: Češka, Poljska, Nizozemska, Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Švicarska

3. skupina: BiH, Litva, Latvija, Izrael, Slovačka, Turska, Rumunjska, Grčka

4. skupina: Kosovo, Belgija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Italija, Gruzija, Luksemburg