Obavijesti

Sport

Komentari 194

U polupraznoj Areni slomili su 'tulipane' i osigurali 2. mjesto

U polupraznoj Areni slomili su 'tulipane' i osigurali 2. mjesto
23

Hrvatski košarkaši pobijedili su Nizozemsku 78-72 u četvrtom kolu Eurobasketa te potvrdili drugo mjesto i prolazak u osminu finala. Još ne znamo s kim ćemo igrati...

VIDEO

Hrvatska je dobila Nizozemsku 78-72 i nakon treće pobjede na Eurobasketu osigurala drugo mjesto i osminu finala. Do zadnjeg kola nećemo znati s kim ćemo igrati u osmini finala. Protiv Nizozemske smo krenuli kao dizelaši, ali kasnije je sve sjelo na svoje mjesto. Nije bilo panike ni kad je Nizozemska pred kraj došla na dva koša razlike.

Kruno Simon predvodio je Hrvatsku s 18 koševa. Imao je Kruno i osam asistencija i sedam skokova. Dario Šarić zabio je 15 koševa uz sedam skokova, Bogdanović je dodao 13 koševa, kao i Ante Tomić koji je imao i osam skokova.

Dizelaški početak i čvrsti Nizozemci

Hrvatska je dobro počela, povela je 10-6, ali Nizozemci rade 6-0 i Perasović je morao pozvati minutu odmora kako bi malo probudio igrače. Nizozemci nastavljaju nevjerojatnu seriju i odlaze na osam razlike. Dok su naši promašivali trice, gosti su nam u Areni napravili 12-0! Šteta što Perasović nije imao previše vremena između četvrtina jer našim igračima dobro bi sjela jedna bukvica kao protiv Makedonije.

Druga četvrtina nastavila se u istom ritmu. Nizozemskom. Odoše nam gosti na devet koševa razlike, hrvatska obrana bila je na godišnjem odmoru. Sve ono na što je Perasović upozoravao kao da su igrači negdje zametnuli. Nizozemci su pogađali sve. Da su šutnuli iz svlačionice, vjerojatno bi ušlo i još bi dobili dodatno slobodno bacanje. 

Odoše Nizozemci na 12 razlike, ali nema panike

Perasović je opet morao zvati igrače na dogovor nakon što su gosti četiri minute prije kraja otišli na 12 koševa razlike (34-22). No Hrvatska uzvraća s 10-1 serijom i vraća se u egal minutu prije kraja prvog dijela. Kao da su se igrači uplašili Perasovićeve bukvice. I prebacili u višu brzinu. Posebno Bojan Bogdanović. Dobio je tehničku zbog prigovora, naljutio se pa zabio Nizozemcima 10 koševa u nizu. Ukić je stavio točku na i košem u zadnjoj sekundi za plus četiri na odmoru 39-35.

Sve je bilo lakše kad je obrana proradila. A kad radi obrana...  Hrvatska je preuzela vodstvo. No Nizozemci su se u nekoliko navrata opasno približili, kao primjerice na minus dva sedam minuta prije kraja utakmice. Na svaku tricu uzvraćali su - tricom. Ponekad i "s parkinga". Nisu se dali slomiti do zadnje dvije minute u Areni. 

Onda je sve u svoje ruke preuzeo Dario Šarić. Prođe dvojicu, zabije i izbori slobodno pa pogodi tricu minutu i pol prije kraja za osam razlike. Tu više nije bilo povratka.

S kim igramo? To još nitko ne zna

Hrvatska je upisala treću pobjedu na Eurobasketu. Litva je preživjela Estoniju, Jonas Mačiulis zabio je težak šut iz koraka dvije sekunde prije kraja za pobjedu od dva razlike. I još nismo ništa pametniji, Litavci i dalje mogu biti treći ako u posljednjem kolu izgube od Češke, a Belgija pobijedi Ukrajinu tako da do zadnjeg kola nećemo znati na koga idemo u osminu finala.

Eurobasket, skupina C, 4. kolo:

  • Hrvatska - Nizozemska 78-72
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka