Sport

Komentari 34

Hrvatski sudac odlučio Super Bowl? Navijači 49ersa bijesni

Hrvatski sudac odlučio Super Bowl? Navijači 49ersa bijesni

Bill Vinovich bio je glavni sudac 54. Super Bowla, sudac hrvatskih korijena donio je ključnu odluku na stadionu Hard Rock u Miamiju. Nakon pregledavanja snimke, potvrdio je touchdown koji je presudio

Nakon što smo pregledali snimku, odluka na terenu ostaje, tim je riječima Bill Vinovich, sudac hrvatskih korijena, praktički presudio Super Bowl 54. u Miamiju.

Patrick Mahomes je na manje od tri minute prije kraja, dodavanjem od pet jardi pronašao Damiena Williamsa koji je zabio touchdown za potpuni preokret Chiefsa. I vodstvo 23-20. Linijski sudac digao je ruke u zrak, odlučivali su milimetri, ali čini se da je donio dobru odluku. No, situacija se mora pregledati, a tad je na scenu stupio sudac hrvatskih korijena.

Bill Vinovich je potvrdio odluku na terenu, Chiefsi su poveli, bio je to ključni detalj utakmice. San Francisco je vodio 20-10, a na kraju je izgubio 31-20.

Navijači momčadi iz San Francisca su bijesni zbog sudačke odluke. Da je odluka ne terenu bila da je Williams zakoračio van ili da lopta u zraku nije bila na liniji, onda bi vjerojatno Vinovich potvrdio i takvu odluku, ali odluka je bila da je touchdown.

Super Bowl LIV - Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Vinovicha su neki NFL fanovi prozvali i slijepim sucem, ali realno - San Francisco si je sam kriv. Imali su dva posjeda prednosti, imali su napad da dotuku protivnika, a onda su Kansasu dopustili da se vrati u utakmicu. Vinovicha mogu napadati koliko hoće, ali on im nije kriv za ovaj poraz.

Doista, po snimci se čini da je Williams zabio touchdown prije nego što je nogom zakoračio izvan terena. Situacija je to koja će se idućih dana analizirati u Americi, ali Chiefse to ne zanima. Oni slave prvu titulu nakon 50 godina. Sjajni Richard Sherman iz San Francisca je na kraju bio tragičar. Nije uspio zaustaviti Williamsa. Milimetri su odlučili.

Najčitaniji članci