Obavijesti

Sport

Komentari 0

Hrvatski vitezovi: Talijanima ćemo uzvratiti za onaj poraz

Hrvatski vitezovi: Talijanima ćemo uzvratiti za onaj poraz
4

Vjerujem da smo spremni uzvratiti Talijanima za minimalni poraz u prvom međusobnom srazu. Borbe će biti neizvjesne i izjednačene, no očekujem prvu pobjedu, kazao je trener Hrvatskih vitezova Dorijan Čalić

VIDEO

Sve je spremno za šesti, posljednji meč, Hrvatskih vitezova (Croatian Knights) u sklopu Svjetske boksačke lige, u kojem će u petak (20.30 sati) u pulskom Domu sportova "Mate Parlov" snage odmjeriti protiv Talijana, odnosno sastava Italian Thundera.

Za Hrvatskim vitezovima je pet mečeva u kojima su ostvarili isto toliko poraza, s obzirom na to da su ih Talijani  nadjačali u Firenzi (3-2), Britanci u Gatesheadu (5-0) i u Zagrebu (4-1) te Francuzi u Parizu (5-0) i u Zadru (4-1).

- Vjerujem da smo spremni uzvratiti Talijanima za minimalni poraz u prvom međusobnom srazu. Borbe će biti neizvjesne i izjednačene, no očekujem prvu pobjedu u ovome natjecanju - kazao je trener Hrvatskih vitezova Dorijan Čalić.

Pet kategorija koje su "zapale" Pulu bit će: bantam (do 52 kg) u kojoj će se suprotstaviti Bugarin Tinko Banabakov kao član hrvatske selekcije i Vincenzo Picardi, laka (do 60 kg), u kojoj će snage odmjeriti još jedan Bugarin Stefan Ivanov i Michael Magnesi,  velter (do 69 kg), u kojoj će boksati Mate Rudan i Mirko Natalizi, poluteška (do 81 kg), gdje će se domaći boksač i glavni adut Hrvatskih vitezova Marko Čalić suprotstaviti Riccardu Valentinu, te super teška kategorija (+91 kg) u kojoj se bore Ante Verunica i Guido Vianello.

- Očekivanja su naravno, pobjeda, jer bilo što drugo smatrao bih neuspjehom. Maksimalno sam spreman i jedva čekam da se popnem u ring. Protivnik mi je velika nepoznanica, no o njemu ne razmišljam jer sam svjestan svojih mogućnosti. Prostudirat ću ga u hodu, tijekom prve runde i nakon toga neće biti više nepoznanica. Očekujem odličnu atmosferu u ispunjenoj dvorani - istaknuo je Marko Čalić dodavši kako će mu to biti prvi meč u ovoj dvorani, jer se na domaćem ringu dosad uvijek borio u dvorani sportskog centra "Mirna".

Borbe su predviđene u pet rundi po tri minute, ukoliko se sudac u ringu ne odluči za prekid. Boksači nastupaju bez štitnika za glavu. Po riječima organizatora  Svjetska boksačka liga je poveznica između amaterskog i olimpijskog boksa i profesionalnih natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka