Sport

Komentari 180

I Ademi i Bjelica odbili Dinamo, ali klub im ipak smanjuje plaće

I Ademi i Bjelica odbili Dinamo, ali klub im ipak smanjuje plaće

Zoran Mamić, sportski direktor Dinama, obavio je razgovore s predstavnicima prve momčadi i s trenerom Nenadom Bjelicom. Kapetan Ademi i trener Bjelica poručili su mu nakon ne pristaju na odluku kluba

Arijan Ademi je u ime igrača sportskom direktoru Zoranu Mamiću poručio kako oni ne pristaju na smanjenje plaće, a isto mu je doznajemo rekao i trener Nenad Bjelica, koji posljednjih 10-ak dana nije u Zagrebu i Hrvatskoj.

U utorak navečer Dinamo je odlučio uvesti krizne mjere, te svim zaposlenicima kluba koji zarađuju više od 7500 kuna mjesečno u narednih šest mjeseci uskratiti trećinu primanja. Neki su pristali, točnije, doznajemo njih 400, ali ne i trener i prva momčad. Zaposlenici su bili u strahu od otkaza i minimalca, ali Dinamo se nije odlučio na takve mjere. 

- Uprava GNK Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine - objavio je Dinamo u svojem priopćenju. 

Dakle, pristali su svi osim onih glavnih aktera u Maksimiru. 

Trener Nenad Bjelica i igrači prve momčadi zasad su ustrajni u tome da ne prihvaćaju smanjenje plaće, ali doznajemo da klub svejedno planira sprovesti donesenu odluku. Igrači će se sigurno žaliti nadležnim institucijama, ali Dinamo želi sprovesti ovu mjeru. 

Doznajemo i kako su čelnici kluba šokirani i iznenađeni ponašanjem trenera, njegovog stožera i igrača prve momčadi. Nenad Bjelica je u Austriji od 13. ožujka otkako su prestali treninzi u Maksimiru. 

Najčitaniji članci