Obavijesti

Sport

Komentari 35

Petko? Moraš razmrdati igrače, ostaviš ih na klupi pa na tribini

Petko? Moraš razmrdati igrače, ostaviš ih na klupi pa na tribini
3

Dinamo je povezao dvije pobjede u derbijima i jednu ruku može staviti na trofej prvaka HNL-a. Bjelica kaže: Detalji su odlučili, do isključenja je utakmica bila izjednačena. Zadovoljan sam Moharramijem

VIDEO

Mislim da su obje momčadi igrale vrlo čvrsto, agresivno, nismo dali jedni drugima previše prostora, detalji su odlučili. Isključenje Ismajlija puno nam je pomoglo da dođemo do pobjede, dotad je utakmica bila izjednačena. Iskontrolirali smo utakmicu i zasluženo došli do pobjede, rekao je Nenad Bjelica.

Pokretanje videa...

05:35

Trener Dinama mogao je biti zadovoljan nakon pobjede u najvećem derbiju protiv Hajduka na Poljudu (2-0). Zabijali su Kadzior u 47. i Ademi u 75. minuti, a Hajduk je od 41. bio s desetoricom zbog drugog žutog kartona Ismajlija.

"Modri" su nastavili niz golova od 46. do 60. minute. Od 49 golova u HNL-u čak 11 zabili su u toj šestini.

'Kriv sam. Zaustavio sam se, htio ga prevariti, nisam uspio'
'Kriv sam. Zaustavio sam se, htio ga prevariti, nisam uspio'

- Nisam to znao. Htjeli smo u drugom dijelu biti strpljivi, ali eto, došao je taj gol. Zasluženo smo pobijedili - rekao je Bjelica za Arena Sport i dodao:

- Imamo drugačije sustave, ali isti mentalitet, hoćemo pobijediti. Volimo se nadigravati i biti bolji od protivnika. Ali sustavi ne dobivaju utakmice. I Luka Kaliterna je prije 100 godina rekao da ljudi pobjeđuju u utakmicama, a ne sustavi.

Moharrami kao Cafu, Ismajli je amaterski zaradio dva žuta...
Moharrami kao Cafu, Ismajli je amaterski zaradio dva žuta...

Odličnu utakmicu odigrao je Iranac Sadegh Moharrami na desnom boku koji se vratio iz Lokomotive.

- Ovo mu je četvrta utakmica ovoga proljeća. Stizao je igrače u kontrama i polukontrama. Imamo dva dobra desna beka, njega i Stojanovića, jako smo zadovoljni kako oni napreduju - rekao je Bjelica.

- Gledali smo jako dobru utakmicu, čestitao bih mojoj momčadi na pobjedi. Gledatelji su mogli uživati u predstavi. Naravno, mi smo sretni jer smo pobijedili rivala, drugog na tablici, ostavili na velikoj razlici i to nas veseli - rekao je Bjelica na konferenciji za medije.

- Željeli smo u drugom dijelu biti strpljivi i kontrolirati utakmicu, ali zabili smo i to nam je dalo više prostora za kontre i polukontre od kojih smo jednu iskoristili i mirno priveli utakmicu kraju. Lijepa pobjeda na Poljudu u mojoj 100. utakmici za Dinamo - dodao je.

Kako se pripremao za derbi?

- Imali smo utakmicu za vikend, nemate baš previše vremena za pripremu, ali neke detalje smo radili na treningu. Kako se braniti, kako napadati Hajduk. Manje-više je to dobro izgledalo. Za ovakvu utakmicu ne treba prevelika priprema, svaki je igrač sam po sebi motiviran.

Pokretanje videa...

00:39

Bruno Petković vratio se u dobru formu nakon što ga je Bjelica nekoliko utakmica držao "na ledu".

- Kao i sa svim igračima, imao je bolje i lošije faze tijekom sezone, nekad ih treba malo razmrdati da ostane koji put na klupi i tribini i to je normalan proces razvoja tih igrača. O Petkoviću se puno toga izdogađalo u zadnjih godinu i pol i normalno je da dođe do pada forme. Drugi igrači su iskoristili šansu i sad je opet odličan. Imamo i druge napadače.

Što dalje?

- Imamo 62 boda, još nitko nije bio prvak s takvim brojem bodova. Imamo Istru sad, moramo pobjeđivati. Imam ugovor još godinu i nešto dana i pretpostavljam da ću biti trener i sljedeće sezone.  Davat ćemo šanse onima koji to zaslužuju, pogotovo mlađi tipa Đira, Marin, Ćuže, Gvardiol... Pripremat ćemo momčad za ljeto i vidjeti na koga možemo računati za sljedeću sezonu.

Koga od igrača juniorske momčadi vidi među glavnim igračima Dinama u budućnosti?

- Velike čestitke našoj mladoj momčadi, Igoru Jovićeviću i stručnoj stožeri na prolasku među osam najboljih u Europi. Dosta je bilo teško, ali sve su nedaće uspjeli proći i zasluženo se plasirali dalje. Bili su s nama prošlo ljeto i ove zime Josipović, Šutalo, Gvardiol, Franjić i Krizmanić, vidjelo se da ne moramo strepiti za budućnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve