Obavijesti

Sport

Komentari 29

I. Matić o 'splitovcima': Imamo perspektivne za reprezentaciju

I. Matić o 'splitovcima': Imamo perspektivne za reprezentaciju
13

Trener Splita Ivan Matić nakon remija kod Mike u Jerevanu (1-1) kojom je izborio 2. pretkolo Europske lige bio je zadovoljan igrom, ali i upozorio na dobru igru protivnika

VIDEO

RNK Split dobro je otpočeo avanturu hrvatskih nogometnih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Crveni su nakon pobjede u prvoj utakmici (2-0) sačuvali prednost i u uzvratu kod Mike u armenskom glavnom gradu Jerevanu te se remijem 1-1 plasirali u drugo pretkolo Europske lige .

- Očekivali smo da prolaz neće biti lagan . Znali smo koje su kvalitete Mike, međutim mislim da smo i u ovoj utakmici bili bolja momčad . Stvorili smo više prilika, ali nažalost izostala je kvalitetnija realizacija - izjavio je nakon utakmice trener Splita Ivan Matić .

Splitovci su si malo zakomplicirali situaciju oko prolaska nakon što im je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena krasno zabio Sargis Karapetjan . Ipak, eventualne je produžetke spriječio Mate Bilić golom u 87. minuti na dodavanje 18-godišnjeg Marka Roga i tako ražalostio oko 2000 gledatelja na tribinama.

- Njegove smo sposobnosti upoznali na pripremama , a utakmica je išla u smjeru da mu kvalitete dođu do izražaja . Oni su riskirali, prostor se otvarao, a on je unio živost u našu igru - dodao je trener Splita kojem nije bilo teško odgovoriti na pitanje domaćih novinara ima li u svojoj momčadi kandidata za hrvatsku reprezentaciju.

- Sigurno imamo igrača koji imaju perspektivu za najbolju vrstu . Ako nastave raditi, sigurno se mogu naći na reprezentativnom popisu .

Split u drugom pretkolu 17. srpnja ide na novu prepreku, izraelskog doprvaka Hapoel iz Be'er Sheve. Prvu utakmicu gostuje u Izraelu.

- Nastojat ćemo se što bolje pripremiti i nadam se da ćemo spremni dočekati taj izazov .

Pohvale za dobru igru crvenih stigle su i iz protivničkog tabora Mike .

- Prvi gol koji smo postigli bio je prelijep, imali smo prilike i za drugi i, da smo odigrali još samo malo bolje , vjerujem da bismo otišli u produžetke . Smatram da Split ima bolje igrače , ali smo mi kompaktniji kao momčad - rekao je trener Mike Aram Voskanjan.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika