Obavijesti

Sport

Komentari 92

'I nas sreća nekad malo pomazi. Ako nastavimo ovako, možemo se nadati nečemu velikom...'

'I nas sreća nekad malo pomazi. Ako nastavimo ovako, možemo se nadati nečemu velikom...'

Trener Hajduka Paolo Tramezzani čestitao je svim majkama njihov dan u nedjelju i rekao kako će naći rješenje za izostanak Simića protiv Gorice, a Lovre istaknuo: Bogu hvala, i nas sreća nekad malo pomazi

VIDEO

Hajduk je teškom mukom pobijedio Varaždin 1-0 u jedinoj subotnjoj utakmici 33. kola HNL-a i približio se četvrtoplasiranoj Rijeci na samo bod zaostatka.

Presudio je gol Marka Livaje u 89. minuti iz penala koji je neopreznim izlaskom i udaranjem Stipe Biuka u glavu skrivio domaći golman Dinko Horkaš.

POGLEDAJTE VIDEO: Tramezzani na treningu Hajduka

Pokretanje videa...

Tramezzani vodi Hajduk 03:14

- Od samog početka su se branili. Imali smo odličnu šansu koju, nažalost, nismo iskoristili. Protiv ovakvih momčadi to moraš zabiti jer se oni povuku, čekaju šanse na kontre i polukontre, što je i danas bio slučaj. Ali eto, Bogu hvala, i nas nekad sreća malo pomazi pa je došao taj penal. Mislim da je, u svakom slučaju, zaslužena pobjeda Hajduka - rekao je golman Hajduka Lovre Kalinić i dodao:

- Kad golman nema posla, onda je sigurno da je na terenu bilo 11 lavova koji su se borili da zaštite gol. Mislim da smo na dobrom putu. Mlada smo momčad, bit će oscilacija, ali ako nastavimo ovako, mislim da se možemo nadati nečem velikom.

Hajduk će u srijedu dočekati Goricu na Poljudu i mora loviti novu pobjedu želi li prestići Rijeku.

- Ozbiljna momčad, ima kvalitetu. Doći će igrati svoj nogomet, ali mi igramo kući, želimo ostvariti maksimalan broj bodova do kraja prvenstva, vidjet ćemo hoćemo li u tome uspjeti - rekao je Kalinić.

POGLEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE:

Hajduk jedva izvukao pobjedu u Varaždinu: Livaja je opet heroj
Hajduk jedva izvukao pobjedu u Varaždinu: Livaja je opet heroj

Ranije u subotu Hajdukovi juniori pobjedom u Maksimiru protiv Dinama potvrdili su naslov prvaka..

- Velik uspjeh, ja im ovim putem čestitam. Nadam se da će Hajduk nastaviti proizvoditi mlade, kvalitetne igrače kao što su danas Biuk i Ljubičić, dva dijamanta. Ali ima tu još potencijala. Hajduk je uvijek proizvodio igrače i tako će biti u budućnosti - zaključio je Lovre.

Trener Paolo Tramezzani kaže da je očekivao tijesnu utakmicu.

- Nije bila laka utakmica, znali smo to. Željeli smo igrati našu igru i biti agresivni kad nemamo loptu. Znali smo da će se Varaždin nisko postaviti i čekati nas, nismo previše riskirali u obrani. Kad smo imali loptu u nogama, to je izgledalo dobro. Pokušavali smo igrati brzo, pritiskati po bočnim stranama i ne dopustiti da nas iznenade preko kontri na otvorenom terenu. Imali smo puno šansi u prvom poluvremenu, u drugom bili strpljivi i vjerujem da je naš gol zaslužen zbog svega što su dečki pokazali - rekao je Talijan.

Varaždinov bunker popustio je tek nakon Horkaševe gluposti
Varaždinov bunker popustio je tek nakon Horkaševe gluposti

Hajduk će protiv Gorice biti bez Stefana Simića, koji je skupio tri žuta kartona.

- Već otprije nemamo ni Dimitrova ni Mujakića. To su situacije u kojima trebamo nešto izmisliti. Srećom, imamo tri dana da se pripremimo i vidimo kako igrati u obrani, naći ćemo rješenje za to - uvjerava.

I on je čestitao juniorima.

- Komplimenti od srca. Pratio sam njihov put, ovaj klub s pravom računa na promociju mladih igrača. To je lijep, prestižan uspjeh i zadovoljan sam zbog njih.

Za kraj je čestitao majkama povodom njihova dana u nedjelju.

- Sutra je važan dan, čestitam svim mamama, svojoj supruzi koja je mama, svim mamama svijeta i svim splitskim majkama koje su uz nas.

Kastel: Opet taj VAR, već 12. ili 13. penal protiv nas

- Hajduk je bio bolja ekipa. Imali su više šansi, no mi smo izdržali njihov pritisak, ali iz svoje greške smo primili gol. Opet taj VAR. Ovo je već 12, 13 jedanaesterac protiv nas. Jednostavno imali smo samo jedan pad koncentracije, dobili smo gol u najgore vrijeme i nismo se uspjeli vratiti. Ovaj bod bi nam jako puno značio - rekao je Zoran Kastel, trener Varaždina.

Pokušao je Kastel s ulaskom Leona Benka u drugom podići ofenzivu, ali to mu nije pošlo za rukom. Baš je Benko prije nešto manje od 18 godina na istom stadionu debitirao za tadašnji Varteks protiv Hajduka. Bilo je to 18. studenog 2003. godine. Varteks, koji je tada vodio Ćiro Blažević, svladao je Hajduk 2-0 predvođen Mišom, Andrićem, Blatnjakom, Vejićem Miladinom i Krapanom. 

Benko je u svojem debiju uspio zabiti za 2-0 nakon što je u igri proveo samo 11 minuta. Bio je to prvi gol Benka u 1. HNL u prvom nastupu.

Ovaj put s 37 godina na leđima nije donio radost Varaždincima. Dodajmo da je u tom susretu u sezoni 2003./2004. za Varteks igrao današnji trener Varaždina Zoran Kastel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao