Obavijesti

Sport

Komentari 58

I ode Frane Zolja gdje je plaća bolja: Top pet golova u Hajduku

I ode Frane Zolja gdje je plaća bolja: Top pet golova u Hajduku
7

ZOLJA U KINI Od dresa splitske momčadi oprostio se crvenim kartonom protiv Belupa na Poljudu i to porazom... Ipak, neće ga se po tome pamtiti, imao je on svojih blistavih trenutaka u Hajduku

VIDEO

Nakon dvije i pol sezone u Hajduku Kamerunac Franck Ohandza (26) odlazi u kineski FC Shenzhen. Bit će to veliki udarac za 'bile' dok će ofenzivac napuniti džepove. U Kini ga čeka osam puta veća plaća, mjesečno 100.000 eura! 

Franck Ohandza potpisao za Shenzhen, Hajduku 1,2 mil. €
Franck Ohandza potpisao za Shenzhen, Hajduku 1,2 mil. €

Za prvu momčad Hajduka debitirao je 2. srpnja 2015. godine u europskom nastupu protiv Sillamäe Kalev. U bijelom dresu upisao je ukupno 3.504 minute i pritom postigao 26 pogodaka i dodao 14 asistencija. U prosjeku je zabijao svakih 135 minuta.

Evo i njegovih najupečatljivijih trenutaka u Hajduku.

'Zolja' u Zaprešiću

Karakteristična proslava u kojoj drži 'zolju' u rukama na snagu je stupila za vrijeme pobjede protiv Intera u Zaprešiću koncem kolovoza 2015. Tu je opravdao stečeni nadimak - Frane Zolja.

Hajduk je pobijedio 2-0, Kamerunac je zabio u 69. minuti i proslavio gol na svoj karakterističan način. No, to nije bila prva i jedina kreativna proslava napadača.

Rešetanje Estonaca

Ohandza je u svom prvom nastupu na Poljudu odmah osvojio Torcidu. Dva gola estonskom Sillamäe Kalevu u kvalifikacijama za Europsku ligu pri pobjedi 6-2.

Uslijedila je proslava u kojoj drži 'zolju' što je postala njemu karakteristična proslava za nove golove koji su uslijedili. Nije to bio kraj kreativnih proslava, daleko od toga...

Golom uništio Dinamov niz

Posljednji gol koji je postigao za Hajduk bio je vjerojatno i njemu, a i navijačima najdraži. Na Maksimiru 18. veljače Hajduk je slomio dotad neporaženi Dinamo njegovim golom.

U cijeloj sezoni nisu izgubili, a u HNL-u 22 kola nisu nikom popustili. Pobjegao je obrani, iskoristio kiks Livakovića i Leškovića čime je donio tri boda Splićanima, točnije, zakomplicirao prvenstvo.

Nažalost po njega i Hajduk, već u sljedećoj je utakmici vidno nervozan zaradio direktno isključenje protiv Slaven Belupa u porazu 0-1 čime se oprostio od bijelog dresa. Kaznu, kolika god ona bila, neće odraditi.

Započeo spašavanje sezone

Kako bi 'bili' spasili sezonu, nisu smjeli izgubiti od Osijeka u četvrtfinalu kupa. Poraz na Gradskom vrtu skroz bi ih izbacio iz igre za trofeje i pobjeda je novom treneru Željku Kopiću bila imperativ.

Hajduk, tada u slaboj formi, stigao je u Osijek u podređenom položaju, no onda je Franck u 39. minuti pogodio za vodstvo koje je poguralo momčad prema pobjedi.

Završilo je 3-1 za 'majstora s mora' i klub će se uskoro boriti za finale natjecanja protiv Lokomotive. Međutim, bez Francka.

Škarice na Maksimiru

Jedan od najljepših golova zabio je Lokomotivi na Maksimiru. Spominjalo se kako je Ohandza igrač koji zabija samo u ljetnim terminima, no ova utakmica igrala se u prosincu i on je bio dvostruki strijelac.

Posebno je atraktivan bio njegov prvi pogodak kada je škaricama, nakon dodavanja Ahmeda Saida s druge stative fantastično pogodio bliži kut gola pokraj nemoćnog Adriana Šempera.

Oba je pogotka Ohandza proslavio originalno, plešući popularni hit "Gangnam Style" - iako bi ga nakon ove utakmice i bez te proslave svi zapamtili.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe