Obavijesti

Sport

Komentari 1093

Suba, majstore! Uništio Dance penalima, Vatreni idu na Rusiju

Suba, majstore! Uništio Dance penalima, Vatreni idu na Rusiju
30

DANIJELE, DOKTORE Suba je skinuo penale Schoneu i N. Jorgensenu, a odlučujući penal za četvrtfinale zabio je Raketa. Idemo na Ruse, a Subi treba dići spomenik za čudesne intervencije večeras...

VIDEO

Drama nad dramama! Nogomet je pokazao sve svoje čari, a i ovaj put nam vratio onu 2008., onaj Beč i onu tužnu Tursku. Naš spasitelj zove se Danijel Subašić.

Imali smo, priznajemo, neke 'fleševe'. A imali smo i sreće. Ta 117. minuta i obrana Kaspera Schmeichela penala Luki Modriću podsjetio nas je na tragičan kraj. 

Otišli smo na te penale, i krenulo je opasno jer je poslije stative Eriksena (Subašić dirao loptu) naletio Badelj i napravio isto. Kjaer, Kramarić, Krohn-Dehli su bili precizni, a onda je Danijel Subašić skinuo penal Schoneu. 

Odgovornost je preuzeo Pivarić, Schmeichel ga je pročitao, no nakon toga je fenomenalni Suba skinuo penal Nicolaiju Jorgensenu. Prolazak je donio Ivan Rakitić i poslao nas na Rusiju.

A počelo je 'krvavo'. Dobili smo gol poslije kiksa cijele obrane, Mathias Jorgensen zabio je nekako za šokantno vodstvo Danaca, ali samo dvije minute kasnije Mario Mandžukić pogađa za izjednačenje i vraća nas na početak.

Dalić se odlučio za postavu kao protiv Argentine, Marcelo Brozović bio je starter umjesto Badelja ili Kramarića, a prvo poluvrijeme pripalo je nama.

Fulali su šanse Perišić i Lovren, Danci nisu mogli puno kreirati, sve do 50. minute kada je potez Hareida urodio plodom.

Veznjak Lasse Schone donio je stabilnost u igru Danske ulaskom u 46. minuti, a čitavo drugo poluvrijeme izgledalo je kao šahovska bitka. Isto smo gledali i u pola sata produžetaka, sve do tih zadnjih pet minuta, a tih pet minuta svaki od nas pamtit će vječno.

Izdržali smo strašan pritisak, posebno nakon promašenog penala kapetana. Nećemo pamtiti igru, ne bismo je ni pamtili prije dvije godine da smo prošli Portugal.

Taj puta nismo položili ispite, ovaj put jesmo. Koga briga za dojam, mi smo među osam najboljih na svijetu.

A sada, domaćin Rusija! Idemo u Soči, utakmica se igra u subotu od 20 sati.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1093
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske