Sport

Komentari 13

Igrač bez ruku ostavio sve bez daha: Pogledajte kako servira

Igrač bez ruku ostavio sve bez daha: Pogledajte kako servira

'Nekako je bilo logično da igram nogomet zbog svog stanja, ali nakon nesreće odlučio sam se za stolni tenis kao izazov. Vježbao sam svaki dan tri sata dnevno kako bih se priviknuo', rekao je egipatski paraolimpijac

Stavlja lopticu između prstiju na nozi, nalazi poziciju, baca ju u zrak i reketom koji drži u ustima servira na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Kakva mentalna snaga, kakva želja kod Egipćanina Ibrahima Hamadtoua (48) koji je ostao bez obje ruke u željezničkoj nesreći kad je imao deset godina. 

- U našem smo selu jedino mogli igrati stolni tenis i nogomet - zato sam igrao oboje. Bilo je logično da igram nogomet zbog svog slučaja, a onda sam se odlučio za stolni tenis kao izazov. Na početku su ljudi bili iznenađeni i začuđeni kad su me vidjeli da igram, ali su me ohrabrivali i podržavali u onome što sam naumio - započeo je Egipćanin.

Video nevjerojatnog servisa pogledajte OVDJE.

Tokyo 2020 Paralympic Games - Table Tennis

Znao je da će mu trebati neko vrijeme da se privikne na igru, ali je želio biti aktivan u sportu pa se odlučio za suđenje u stolnom tenisu. I sudio je utakmicu između svojih prijatelja u klubu.

- Nisu se složili oko poena, a kad sam jednom dao poen, drugi mi je rekao da se ne miješam jer nikad neću moći igrati stolni tenis. Bilo je to ono što me 'nabrijalo' da odlučim kako ću se baviti stolnim tenisom - rekao je svojevremeno Egipćanin.

Tokyo 2020 Paralympic Games - Table Tennis

Postao je otac troje djece, krenuo se ozbiljnije baviti stolnim tenisom i na kraju uspio osvojiti srebro na Afričkom prvenstvu za osobe s invaliditetom 2013. godine. Debitirao je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru kad su mu bile 43 godine, a uspio je upasti i na ovogodišnje izdanje Paraolimpijskih igara u zadnji tren jer se natječe u grupi 6, odnosno to je grupa za one koji mogu stajati, ali imaju neke poteškoće s rukama ili nogama. 

Tokyo 2020 Paralympic Games - Table Tennis

Izgubio je oba meča u Tokiju, ali je oduševio mnoge jer je s 48 godina ostvario olimpijski san i pokazao prijatelju koji ga je prozvao, ali i svima ostalima, da može. Dok se neki muče s prebacivanjem loptice držeći reket za stolni tenis u rukama, a kamoli nešto više od toga, on oduševljava neizmjernom željom i trudom. A tko za, možda ga vidimo i za koju godinu, jer takvo lavovsko srce ne namjerava odustati.

POGLEDAJTE SUČELJAVANJE VASO VS. CROATA: