Obavijesti

Sport

Komentari 9

Igrači optimisti uoči Srbije: Ma previše smo se bavili sucima...

Igrači optimisti uoči Srbije: Ma previše smo se bavili sucima...

Izgledali smo prestrašeno u prvih 10-15 minuta, a onda smo vidjeli da možemo igrati dobar rukomet. Možda su nam uzeli par lopti, rekao je golman Ivan Pešić nakon Francuske

VIDEO

Hrvatska je izgubila od Francuske 27-22 na startu rukometnog Eura u Szegedu. Držali smo se do 47. minute kad su trojica hrvatskih igrača isključena. Na koncu nismo mogli do senzacije protiv jakog rivala koji se u nekim dijelovima utakmice nudio za nešto više.

- Krenuli smo u grču, prelagano smo ih puštali, i napad i brzi centar, primali smo brze golove, bili smo prenervozni. Vratili smo se kako treba, borili smo se, stisnuli obranu. Došli smo na dva gola, ali u drugom nismo mogli. Francuska je odigrala bolju obranu, Gerard je imao dan iako je i Pešić odlično branio. Nije nam se odbila nijedna lopta kako treba. Što je, tu je - rekao je Ivan Martinović, koji je zabio tri gola, i nastavio:

- Zabijali smo lagane golove, a i primali na prazan gol. Svaka čast mojoj momčadi, borili smo se i idemo dalje. Glavu gore.

Pokretanje videa...

Rukometaši otputovali na Euro VIDEO

Ivan Čupić vukao je kapetanski, zabio šest komada.

- Stavili smo pred sebe jasan cilj, igrati bez respekta, znamo tko su i što su Francuzi, ali na otvaranju prvog i drugog poluvremena odvajali su se. Koliko smo se god trudili, imali i Peška, nismo se uspjeli spustiti, dovest utakmicu u neku ludu završnicu, neriješeno. Ali treba skupiti glave, pripremiti se za Srbiju i to je to - kazao je Čupko za RTL.

Marin Šipić s crte je zabio tri gola.

- U prvih 10 minuta odlučilo je što dosta igrača nema ovakve utakmice u nogama. Žao mi je, odvojili su se na početku, cijelu utakmicu smo ih hvatali. Nismo primili gol u polukontri, vraćali smo se... Možemo biti zadovoljni, ovo je momčad koja ide na prvo mjesto, dali smo zadnju kap snage - rekao je Šipić i dodao:

- Suđenje ne smijemo komentirati. Siguran sam da Mandi nije bilo u cilju dobiti crveni karton. Ni nakon toga nismo odustajali.

S pravim Duvnjakom i Cindrićem ovo bi bila naša utakmica. A sad Srbija - naše prvo 'finale' Eura!
S pravim Duvnjakom i Cindrićem ovo bi bila naša utakmica. A sad Srbija  - naše prvo 'finale' Eura!

Što reći o igri sedam na šest koja je dobrim dijelom funkcionirala?

- Ja sam tip koji brani sedam na šest. Ne cijelu utakmicu, ali to je taktički dobra stvar, pogotovo ako znaš u milimetar tko i kad se mijenja. Primili smo samo dva gola kad smo napravili tehničku.

Ivan Pešić imao je sedam obrana.

- Dečki su dali maksimum, pogotovo ovi koji su prvi put igrali. Možda smo izgledali prestrašeno u prvih 10-15 minuta, a onda smo vidjeli da možemo igrati dobar rukomet. Možda nam je par lopti uzeto, ali dali smo sve od sebe - kazao je golman Hrvatske i dodao:

- Imamo talentiranih dečki, srčanost i borba mogu nas dovesti do dobrog rezultata i to je izbornik naglašavao. Još neke nijanse moramo popraviti, pogotovo u obrani i bit će sve OK.

Horvat: Previše respekta protiv Francuza. Srbi? Bit će tu tenzija
Horvat: Previše respekta protiv Francuza. Srbi? Bit će tu tenzija

Ante Gadža debitirao je na velikom natjecanju, zabio je i jedan gol.

- Borili smo se zbog ovih navijača i stvarno im hvala. Borili smo se do 50. minute, ali onda se utakmica prelomila. Šteta zbog kojeg propuštenog zicera i koncentracije u obrani - kazao je Gadža i nastavio:

- Nisam tu da komentiram suđenje. Nije do nas. Trudili smo se, da smo ušli malo sigurnije možda bi to od početka bolje izgledalo.

Tin Lučin također je jedan od novih u ovoj generaciji hrvatskih reprezentativaca.

- Ne znam što bih rekao. Nismo imali rješenja, prelako su nam zabijali i teško se bilo vratiti. Koliko god pričali da nije utjecao izostanak Duvnjaka i Cindrića, ali možda smo ušli s prevelikim respektom. Nismo dobro ušli u utakmicu - kazao je Lučin.

Nije htio previše o češkim sucima.

- Previše smo se počeli baviti sucima, a ne našom igrom i tu smo se malo pogubili. Francuzi su na kraju zasluženo pobijedili.

HRVATSKA - FRANCUSKA 22-27 (11-13)

HRVATSKA: Pešić (7 obrana), Šunjić (0); Mihić, Gadža 1, Mandić, Ivić, Čupić 6 (5), Mamić, Mandić 2, Lučin 4, Grahovac, Jaganjac, Martinović 3, Šušnja 2, Šipić 3, Glavaš, Srna 1

FRANCUSKA: Gerard (12 obrana), Pardin (0); Lenne 1, Minne 1, Lagarde, Richardson, Mem 6, Tournat, Karabatić 1, Mahe 3, Fabregas 5, Descat 7 (4), Porte 1, Kounkoud 1, Nahi 1, Konan

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Francuska - 2 minute, Realizacija 7m: Hrvatska 5 / 5, Francuska 4 / 4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja