Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Igrači su me odlučili postarati, uzeli su mi pet godina života'

'Igrači su me odlučili postarati, uzeli su mi pet godina života'
1

Početna postava nije imala obavezu doći na Pjacu, ali ispalo je kao da su smo mi bili na Pjaci, a oni na Rivi na kavi. Bio sam vrlo ljut na poluvremenu, otkrio je trener Hajduka Marijan Pušnik

VIDEO

Volio bih naglasiti da je danas bio vrlo emotivan, povijesni dan za naše navijače i sve što se događalo na Pjaci bilo je vrlo emotivno i za sve nas koji smo bili tamo. Svu tu energiju koju nam naši navijači daju, igrači i svi mi koji radimo u klubu moramo pretočiti u rezultat, rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik.

Splitski "bili" svladali su crvene 2-1 nakon preokreta na Poljudu i izjednačili se s Osijekom na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.

- Na žalost, prvo poluvrijeme bilo je loše, jedno od najlošijih otkad sam tu. Početna postava nije imala obavezu doći na Pjacu, ali ispalo je kao da su smo mi bili na Pjaci, a oni na Rivi na kavi. Bio sam vrlo ljut na poluvremenu, ne smije nam se dogoditi onako naivno primljen gol, loš protok lopte, manjak kretanja bez lopte... Kad se otvorilo, onda je bilo bolje, puno šuteva, centaršuteva... Ali to je sada za nama, na koncu je najvažnija pobjeda - dodao je Pušnik.

Već duže vremena igrate puno bolje u drugim poluvremenima, zašto loše ulazite u utakmicu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izgleda mi kao da su mi igrači odlučili iskidati živce u prvom dijelu, valjda sam im previše mlad pa su me odlučili malo postarati. Uzeli su mi pet godina života... Radili smo neke stvari jučer, recimo ulazak u prostor između linija, ali to uopće nismo pokazali na terenu iako je Split igrao bez grubosti. Znam da vi volite statistiku, evo zadnja četiri gradska derbija na Poljudu Hajduk nije slavio, a danas jest: znači da se dižemo. 

Vjekoslav Lokica bio je blizu senzacije, no na kraju je njegova momčad nastavila crni niz upisavši i 21. uzastopnu utakmicu bez pobjede u MAXtv Prvoj ligi.

- Moram najprije čestitati igračima Hajduka na pobjedi, dali su gol više od nas i slavili. U prvom dijelu dobro smo kontrolirali igru, mogli smo i kvalitetnije zaprijetiti, a u drugom smo dosta pali. Prije svega, to se dogodilo zbog želučanih problema kod većine igrača, ali i dvije ozljede koje su nas prisilile da mijenjamo igru. Sve to je uvjetovalo da da nismo mogli održati ritam iako smo u završnici imali dvije-tri lijepe prilike Jakića, Pešića i Fuštara. Ali nismo zabili - rekao je Lokica.

- Ovo nam daje nadu za dalje, pokazali smo već na mini-pripremama protiv Željezničara u Međugorju da se preslagujemo, da krećemo nabolje, ali nismo mogli protiv više sile. Iscrpila nas je ova viroza, nismo imali snage, a ni sreće. Postoji vjera u boljitak u budućnosti, a ubuduće će igrati samo oni igrači koji žele pomoći sebi i klubu - dodao je.

Toma Bašić zabio je krasan pobjednički gol za Hajduk devet minuta prije kraja utakmice.

- Na koncu su najvažnija su tri boda. Ušli smo uspavani u utakmicu, trener nas je u poluvremenu dodatno podigao i rekao nam da moramo ostaviti srce na terenu pa smo u drugi dio ušli puno bolje i na koncu zasluženo slavimo. Ovo mi je jedan od ljepših golova u karijeri, pogotovo jer je pobjednički i jer sam ga postigao na dan velikog slavlja naših navijača. Prestigli smo Osijek na ljestvici, sada idemo u utrku za Dinamom i Rijekom. 

Márkó Futács zabio je peti gol u šestom službenom nastupu za "bile". Mađar je bio precizan iz penala u 56. minuti koji je izborio Said.

- Ovo je vrlo važna pobjeda za nas. Trener nas je upozorio da moramo dati sve od sebe za pobjedu jer će sve ovisiti o nama. Drago mi je zbog gola, no moramo gledati dalje. Slijedi nova utakmica, novi izazov i nova borba za vrh ljestvice - kazao je Futács.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje