Obavijesti

Sport

Komentari 14

Inter vs Sevilla! Conte: Zanima me samo trofej; Lopetegui: Pa mi smo ovo već navikli osvajati

Inter vs Sevilla! Conte: Zanima me samo trofej; Lopetegui: Pa mi smo ovo već navikli osvajati
5

Istog trenutka kada sam prihvatio ovaj posao rekao sam kako moramo pokušati osvojiti neki trofej. Iz osobnog iskustva znam kako se pamte samo pobjednici, kaže trener Intera Antonio Conte

VIDEO

Treneri Seville Julen Lopetegui i Intera Antonio Conte najavili su finalni dvoboja Europske lige koji se u petak od 21 sat igra u Kölnu (21 sat) i - složili se kako su Nerazzurri favorit.

Pogledajte video: Kako je Inter predstavio velikog trenera

Pokretanje videa...

Antonio Conte, Inter 00:49

- Sevilla je puno puta slavila u EL u posljednjih nekoliko godina, na neki način stvorila naviku osvajanja ovog trofeja, ali Inter je momčad puna igrača svjetske klase, to je zapravo momčad za pohod na Ligu prvaka. Mi smo, naravno, odlučni odigrati odličnu utakmicu. Morat ćemo usmjeriti utakmicu na način da koristimo vlastite jake strane te na terenu igrači moraju raditi jedni za druge. Naš suparnik natjerat će nas da budemo na svojoj najvišoj razini - rekao je Lopetegui.

Sevilli će ovo biti šesti nastup u finalu Europske lige, a u svih dosadašnjih pet nastupa osvojila je i naslov, 2006. pobijedila je Middlesbrough, 2007. Espanyol, 2014. Benficu, 2015. Dnipro, a 2016. Liverpool.

La Liga Santander - Real Madrid v Levante

U posljednja dva tjedna Sevilla je u nastavku Europske lige ostvarila tri pobjede uz primljen samo jedan pogodak, prvo je u osmini finala svladala Romu sa 2-0, potom Wolverhampton Wandererse sa 1-0, da bi u polufinalu nadigrala Manchester United sa 2-1.

Inter ima i tri Lige prvaka

S druge strane, Inter je 10 godina čekao na nastup u nekom euro-finalu. Tada je u završnici Lige prvaka sa 2-0 bio bolji od Bayerna iz Münchena za svoj treći naslov prvaka Europe. I u ovom natjecanju Inter ima tri trofeja, sva tri osvojena u 90-im godinama prošlog stoljeća, 1991. je u finalu nadigrao Romu, 1994. Austriju iz Salzburga, a 1998. Lazio.

Lukaku može prestići Ronalda! Treba mu gol Sevilli i taj trofej
Lukaku može prestići Ronalda! Treba mu gol Sevilli i taj trofej

Kao i Sevilli, nastup u finalu će biti četvrti za Inter od nastavka Europske lige u Njemačkoj te je također u dosadašnja tri nastupa primio samo jedan gol. Talijanski sastav u osmini finala je sa 2-0 bio bolji od Getafea, potom je u četvrtfinalu sa 2-1 svladao Bayer iz Leverkusena, da bi u polufinalu deklasirao Šahtar iz Donecka sa 5-0, a karakteristično je bilo to da je svaki put iskoristio prvu priliku na utakmici i potom kontrolirao događanja na travnjaku.

Inter je nemjerljivo veći klub, jedan od najvećih u povijesti nogometa. Nerazzurri u svojim vitrinama uz tri Europske lige tj. Kupa Uefa ima i tri osvojene Lige prvaka.

'Igram samo da bih pobijedio'

Igrom Intera dirigira hrvatski majstor Marcelo Brozović, a od prošlog ljeta na klupi je trofejni stručnjak Antonio Conte, koji je s Juventusom osvojio tri naslova prvaka Italije, dok je tijekom dvije godine provedene na Stamford Bridgeu s Chelseajem osvojio po jedno prvenstvo i FA Kup. I tijekom igračke karijere Conte se naosvajao trofeja, ali također zna kako se pamte samo pobjednici.

Champions League - Group F - Inter Milan v SK Slavia Prague

- Istog trenutka kada sam prihvatio ovaj posao rekao sam kako moramo pokušati osvojiti neki trofej. Imam jako dobru skupinu igrača koji uvijek žele napredovati, a sada imaju i priliku učiniti nešto povijesno. Možemo biti ponosni što smo u finalu, ali iz osobnog iskustva znam kako se pamte samo pobjednici, jer sam tijekom igračke karijere nastupio u četiri finala Lige prvaka, ali pobijedio sam samo jednom, dok sam u preostala tri navrata izgubio. Ta činjenica trebala bi nam dati dodatnu motivaciju - rekao je Conte.

Najavljeni sastavi

Inter (3-5-2): Handanović - Godin, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio, Gagliardini, Brozović; Barella, Young - Lukaku, Lautaro.
Sevilla (4-3-3): Bounou - Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Banega, Fernando, Jordan - Suso, En-Nesyri, Ocampos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao