Obavijesti

Sport

Komentari 9

Iskreni Babo: Nismo bili pravi, a posebno ja. Blokada je u glavi...

Iskreni Babo: Nismo bili pravi, a posebno ja. Blokada je u glavi...

Statični smo u napadu, uzimamo dosta teških šuteva, neuigrani su nam i napad i obrana. Znam da je navijačima teško doći zbog mjera, ali pozivam ih da nas podrže. Odužit ćemo im se, kaže Bogdanović

VIDEO

Nije bilo lako, na trenutke nam se činilo kao da će se dogoditi potpuna katastrofa jer Hrvatska je prosula +14 s poluvremena i Tunis je čak i vodio u nastavku, ali izabranici Veljka Mršića ostali su živi u utrci za Tokio.

Pobjeda 75-70 znači osvajanje drugog mjesta u splitskoj kvalifikacijskoj skupini za Olimpijske igre i subotnji polufinalni ogled protiv Njemačke od 16 sati. U drugom polufinalu od 12.30 igraju Brazil i Meksiko.

Mario Hezonja bio je naš najefikasniji igrač s 27 koševa, ali i šutem od 52 posto iz igre (11/21).

- Ne treba biti puno pametan da znamo da nismo bili pravi, posebno ja. Nismo očekivali ovakvu završnicu. Dobro smo otvorili susret, imali lake poene u tranziciji, posebno je Mario bio agresivan. Ali što je, tu je. Imamo dan za pripremu za Njemačku. Igraju slično kao Tunis, s peticom koja šutira trojke, moramo se pripremiti i biti puno agresivniji na lopti - rekao je Bojan Bogdanović za Sport Klub.

Šutirao je tricu čak deset puta, pogodio samo dvaput, ukupno 14 poena.

- Ne brinem se previše za sebe, mislim da ću u ove dvije utakmice, ako Bog da, biti bolji. Mario nas je vukao, Pavle s tom tricom koja nas je odvojila, ofenzivni skok je bio dobar. Ne igramo dobro, ali nadam se da ćemo sutra popraviti neke stvari na oba kraja terena - rekao je Bojan.

Daj loptu Bojanu ili Hezonji pa što bude? E, pa tako ne može!
Daj loptu Bojanu ili Hezonji pa što bude? E, pa tako ne može!

Kakvi su Nijemci?

- Igraju s tri visoka igrača, svi oni su sjajni šuteri. Moramo se prilagoditi tome, gledat ćemo utakmicu večeras i sutra, pripremiti se za njih. Moramo biti agresivniji i individualno odgovorni. Previše je tu lakih zicera koji su nedopustivi u ovakvim utakmicama.

Hrvatska nikako da pronađe pravi ritam na ovom turniru. I protiv Brazila (-27) je to bilo loše.

- Treba poći od toga da smo pobijedili, znamo da nije dobro, nije dobra igra, statični smo u napadu, u obrani fali više komunikacije, imamo jedan dan za Njemačku. Individualna odgovornost i komunikacija mora biti na puno većem nivou, moramo razgovarati. Pustili smo ih da se razmašu i onda je svaki igrač slobodan - rekao je Bojan za Hrvatski radio.

- Pavle je pogodio strašno važan šut, sad se nadam da ćemo rasterećenije u polufinale. Dosta teških šuteva uzimamo, zato i promašujemo trice, moramo igrati brže i bolje. Njemačka je slična Brazilu i Tunisu, petice se izvlače i pucaju trice, moramo napraviti strategiju kako to braniti. Još su nam neuigrani i napad i obrana, ali i drugi su u istoj poziciji, ne smijemo se žaliti. Znam da je teško navijačima doći zbog mjera, pozivam ih da nas podrže, a mi ćemo se odužiti i igrati bolje - dodao je.

Moram podići momčad

Nada se da je Hrvatska ispucala sve loše u prva dva nastupa.

- Dobro smo ušli u utakmicu, otvorili s dobrom obranom, agresivnom na pick and rollu. U trećoj četvrtini smo se povukli, dopustili lagane poene, razigrali su se, a onda je bilo jako teško braniti to. Nismo bili dobri ove dvije utakmice, ali sad imamo dan odmora i nadam se da će biti puno bolje u subotu protiv Njemačke. Svatko treba poći od sebe, s individualnom odgovornosti s oba kraja terena - kaže Bojan.

Igralo se jedan na pet gotovo cijelo drugo poluvrijeme. Hezonja je 

- Mario je bio u dosta dobrom ritmu. Dobro je otvorio utakmicu, on nas je i nosio tijekom 40 minuta. Pokušali smo igrati izolacije, ali su preuzimali svaki pick and roll. Moramo vratiti film, vidjeti što možemo bolje, kako nam lopta ide brže, da napadamo unutra i vani. Treba se dobro pripremiti i odmoriti. Nadam se da ćete i vi i mi vidjeti bolju reprezentaciju u subotu.

Mršić je izgubio živce tijekom utakmice: Pa igrajmo kao ljudi, sprintaj nazad, je*emu mater!
Mršić je izgubio živce tijekom utakmice: Pa igrajmo kao ljudi, sprintaj nazad, je*emu mater!

Je li umoran s obzirom na dugu NBA sezonu i kratku aklimatizaciju?

- Ha, ne. Pokušao sam igrati što bolje ove dvije utakmice. Možda je u glavi bila neka blokada. Danas samo tri, četiri šuta za dva, što pokazuje da nisam dovoljno agresivan, ne idem unutra, ne iznuđujem faule. Mislim da prvenstveno ja trebam poboljšati svoju igru i podići momčad - rekao je Bojan.

- Znamo koja je Hezonjina kvaliteta, nekad je bilo najbolje njemu dati loptu u ruke. Pavle nas je danas izvukao, pogodio je tricu iz kuta, poslije toga ofenzivni skok... Dobro je da takvi igrači dobivaju velike minute.

Muči li ga jet lag?

- Zadnja dva, tri dana sam dosta bolje. Nisam to pokazao na utakmici, ali ne brinem se za sebe i svoju formu. Bit ću puno bolji u subotu - rekao je Bogdanović i zaključio:

- Nijemci igraju dosta tvrdo, s peticama koje kopaju vani, koje šutiraju tricu, slično kao i Brazil i Tunis, vjerojatno i puno kvalitetniji individualno od Tunisa. Individualna odgovornost na lopti i moramo biti puno agresivniji.

Čudno je, prvi put igram za reprezentaciju u Splitu

Ante Žižić u 32 minute zabio je 14 poena uz 62,5 posto šuta za dva (pet od osam).

- Najvažnija je pobjeda. Očekuje nas jaki protivnik. Nakon odličnog prvog poluvremena popustili smo u trećoj četvrtini, izgubili smo koncentraciju i zato je rezultat bio neizvjestan. Najvažnija je pobjeda, već prekosutra dolazi puno jača momčad protiv koje nećemo imati pravo na ovakve pogreške - rekao je Splićanin za Sport Klub.

Prosuli ste +14?

- Promašili smo šuteve, lopta je bila statična, izgubili smo neke lopte, oni su imali neke lake poene i bilo je tako kako je - kaže Ante.

Ubacili ste double double (12 skokova) i igrali 32 minute.

- Svatko mora biti spreman igrati 40 minuta za reprezentaciju i dati zadnji atom snage. Nije bitno koliko igram, pokušavam dati sve od sebe dok sam na terenu. Poeni nisu bitni, bitna je pobjeda.

Nijemci?

- Uspio sam ih pogledati kratko prije naše utakmice. Igraju kvalitetnu košarku, imaju dosta dobrih pojedinaca. Momčadska košarka, visoka im je linija i to nama ide u prilog. Ali da bismo ih dobili, moramo biti 100 posto fokusirani do kraja - kaže Žižić.

Kakvo mučenje! Hrvatska u nevjerojatnoj drami srušila Tunis i izborila polufinale
Kakvo mučenje! Hrvatska u nevjerojatnoj drami srušila Tunis i izborila polufinale

Atmosfera na tribinama?

- Jako je čudno. Ovo je prvi put da igram za reprezentaciju u Splitu. Ovo je rodni grad i veliko je zadovoljstvo. Jučer nas je publika došla podržati. Nije išlo, ali nadam se da će doći i u subotu. Publika je naš šesti igrač.

Hrvatska je na poluvremenu vodila 42-28, a početkom četvrte četvrtine bilo je 56-57.

- Bilo je jako teško. Prvo poluvrijeme smo odradili odlično u svim segmentima, ali u trećoj četvrtini nismo imali isti pristup. Bili smo statični, falili smo dosta otvorenih šuteva, izgubili dosta lopti, a oni su zabijali neke lake poene. Dali smo im vjetar u leđa i to je dovelo do ovakvog rezultata - rekao je Žižić.

Zašto smo toliko driblali?

- Pokušali smo iskoristiti mis-match, Mario i Bojan odradili su dobar posao, ali nije baš išlo. Hvatamo neke rotacije u obrani, nismo odradili puno treninga i uigravamo se iz utakmice u utakmicu ćemo rasti. Nemamo pravo na pogrešku i u utakmici protiv Njemačke odradit ćemo puno bolji posao. Oni imaju dosta dobrih individualaca. Dosta su visoki i igraju timsku košarku. Opasna su momčad, ne smijemo ih podcijeniti. Moramo ući maksimalno fokusirani od prve minute i igrati tako svih 40 minuta.

Pokazao se pojačanjem za ovu reprezentaciju.

- A eto, ja se nadam da jesam. Ima dovoljno snage, bit će dovoljno. Nadam se će navijači doći u velikom broju. Jučer nismo odradili dobro otvaranje, ali navijači nam trebaju i puno je lakše igrati uz njih - zaključio je Žižić.

Trebali smo ih sasjeći na startu

Miro Bilan igrao je svega osam minuta, ali i zabio sedam poena uz stopostotni šut s crte slobodnih bacanja (3/3).

- Imali smo jako dobro prvo poluvrijeme, a u trećoj četvrtini primili, mislim, 29 koševa, a u prvom 28, i zakompliciramo utakmicu. To odgovara momčadi koja je u zaostatku, oni dobiju malo samopouzdanja, pogode neke šuteve. Ali na kraju je najvažnije da smo pobijedili. Treba izvući neke pouke iz ove dvije utakmice i najbolje moguće pripremiti se za polufinale - rekao je Šibenčanin.

Treću četvrtinu izgubili smo 15 razlike.

- Veliki pad. Ha, ne znam, teško je objasniti. Možda smo malo mekše ušli. Oni zabiju neki lagani poen i onda im je lakše igrati. Trebali smo ih odmah sasjeći na startu, ali sve se iskompliciralo. Najvažnije je da smo dobili.

Kako protiv Njemačke?

- Malo smo ih gledali, nismo razmišljali o tim protivnicima. Imamo dan slobodno i dovoljno vremena da pripremimo sve.

Kako je dobro vidjeti te opet: Košarkaši u Splitu nakon 22 godine, stigao je i Plenković
Kako je dobro vidjeti te opet: Košarkaši u Splitu nakon 22 godine, stigao je i Plenković

Koliko vas je sputala važnost utakmice?

- U reprezentaciji non-stop igramo takve utakmice i pritisak je tu, nije to ništa novo. Konstantno se s tim borimo i mučimo. Standardna je to situacija.

Kakvi su njemački centri?

- Nismo previše o njima razmišljali ni govorili, bolje ćemo znati kroz dva dana.

Drugo poluvrijeme bila je gotovo stalno igra jedan na pet?

- Nije nam lopta dobro išla u drugom poluvremenu i Tunižanima je to olakšalo igranje obrane. Ako lopta bude išla bolje, mislim da ćemo bolje i igrati.

'Daj meni, ja ću povući'. E, tako ne ide

Roko Rogić mijenjao je Roka Ukića na poziciji playmakera, u 10 minuta samo je jednom poentirao.

- Ne znam što se dogodilo u trećoj četvrtini, ali najvažnije je da izvučemo neku pouku i da se što bolje spremimo. Imamo dva dana do Njemačke, moramo pokazati bolje lice, ono iz prvog poluvremena, i mislim da smo na dobrom putu - kaže Zagrepčanin.

Praktički cijelo drugo poluvrijeme igralo se jedan na pet, bez konkretnog i organiziranog napada?

- Teško je lopta dolazila do nas, do playa. Individualnim rješenjima nećemo moći, pogotovo protiv boljih momčadi. "Daj meni, ja ću povući, ja ću povući", ali mislim da tako ne ide. Košarka je momčadski sport. Evo, vidite da smo ostali na jednu loptu s Tunisom. Svi igraju košarku, tako je bilo i u drugim grupama. Ovo nam je jako velika lekcija. Ako nas pet na terenu i sedam na klupi neće igrati zajedno, nemamo što dalje tražiti - kaže Rogić.

'Ovi nas razvaljuju, a Mršić ne poduzima ništa!? Ni zonu...'
'Ovi nas razvaljuju, a Mršić ne poduzima ništa!? Ni zonu...'

Prognoza za polufinale?

- Sigurno će nam više odgovarati europski stil košarke, ali su Nijemci opasni. Imaju puno euroligaških i NBA igrača, bit će teško. Fizički su moćni, na trojci, četvorci i petici imaju igrače 2,05 do 2,10. Guraju u leđa, trče... Bit će nezgodna utakmica. Mislim da imamo dobre šanse, ali samo ako ćemo igrati onako kako znamo.

Navijači?

- Htio bih im se zahvaliti. U prvoj utakmici nismo dali ono što bismo trebali. Dat ćemo sve od sebe, pozivam sve navijače da dođu, ostavit ćemo srce na parketu i mislim da će to biti dovoljno da pobijedimo Njemačku i plasiramo se u finale - zaključio je Rogić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače