Sport

Komentari 5

Jedva se izvukao živ: Woods je jurio 140 na sat! Smio tek - 70

Jedva se izvukao živ: Woods je jurio 140 na sat! Smio tek - 70

Najbolji golfer svih vremena vozio je dvostruko većom brzinom nego je u tom dijelu bilo dopušteno, potvrdila je istraga nesreće koju je doživio krajem veljače kod Los Angelesa. Prije dva tjedna izašao je iz bolnice

Velika sreća je spasila Tigera Woodsa (45) težih ozljeda u prometnoj nesreći koju je doživio kraljem veljače u okolici Los Angelesa kada je svojim Hyundai Genesisom GV80 sletio s ceste te udario u drvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Woods je prije više od dva tjedna napustio bolnicu, a u njoj je završio zbog - prevelike brzine.

To je ustanovila istraga koja je utvrdila da je najbolji golfer svih vremena vozio dvostruko većom brzinom nego je u tom dijelu bilo dopušteno. Umjesto maksimalnih 70 km/h Woods je jurio gotovo 140 km/h!

Zračni jastuci spasili su mu život, a vatrogasci su ga izvlačili rezanjem lima. Imao je teški otvoreni prijelom potkoljenica koju su stabilizirali metalnom šipkom. Srećom, izbjegao je amputaciju, ali pitanje je hoće li ikad više moći igrati. 

Woods je bio u nesvijesti nakon nesreće, a prvi mu je u pomoć priskočio prolaznik. Vidio ga je zaglavljenog u autu, krvava lica.

- Zamjenici šerifa pitali su ga kako se sudar dogodio. Vozač je rekao da ne zna i da se ni ne sjeća vožnje. Opet su ga u bolnici pitali kako je došlo do sudara i ponovio je isto - pisalo u zapisniku.

Sumnjalo se i na to da je zaspao za volanom i da je vozio pod utjecajem alkohola, no uzrok je, na koncu, prevelika brzina. 

- Zahvaljujem se nevjerojatnim kirurzima, liječnicima, medicinskim sestrama i osoblju u medicinskom centru Harbor-UCLA i medicinskom centru Cedars-Sinai koji su se brinuli o meni. Oporavljat ću se kod kuće i raditi na tome da mi bude sve bolje i bolje - poručio je Woods po izlasku iz bolnice.

Najčitaniji članci