Obavijesti

Sport

Komentari 13

Ivo Karlović otišao u mirovinu, otkrio čime će se baviti: 'Još me i danas pitaju kad ću se vratiti'

Ivo Karlović otišao u mirovinu, otkrio čime će se baviti: 'Još me i danas pitaju kad ću se vratiti'

Ivo Karlović u 45. godini i službeno je potvrdio kako je gotov s profesionalnom igračkom karijerom. Zadnji meč odigrao je još 2021., a sad će se posvetiti radu s mladima

VIDEO

Prošle su dvije godine i četiri mjeseca otkako je odigrao posljednji meč u kvalifikacijama Indian Wellsa i izgubio od Ekvadorca Emilija Gomeza 6-3, 7-6(7), a posljednju pobjedu na istom je turniru u listopadu 2021. ostvario preokretom u dva tie-breaka protiv Kanađanina Braydena Schnura. Dugo se nije oglašavao i mnogi su se pitali hoće li i kad nastaviti igrati tenis. S ATP ljestvice ispao je sredinom listopada 2022.

24sata su još u lipnju te godine objavila kako je Ivo Karlović (44) potiho otišao u mirovinu, a on je ove srijede to napravio i formalno oproštajnom porukom na platformi X.

Karijeru je počeo davne 1999. porazom od Denisa Glazova na prvom seniorskom turniru, osvojio ih osam na ATP razini, 2008. bio 14. igrač svijeta, godinu poslije igrao četvrtfinale Wimbledona, još dva puta osminu finala Grand Slama. S Davis Cup reprezentacijom osvojio je titulu 2005., uskočio u finalu u Areni Zagreb protiv Argentine 2016.

Doktor Ivo, 211 centimetara visok specijalist za tie-breakove, otišao je u mirovinu sa zaradom od 10,16 milijuna dolara i najavio kako će se baciti u trenerske vode.

London: Wimbledon 2015, Andy Murray- Ivo Karlovi?

Karlovićevo oproštajno pismo prenosimo u cijelosti:

"Dragi fanovi i prijatelji, nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom! Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao turnir i još me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na turneju. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje.

Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz iznimno skromnih početaka, posebno za tenisača. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio prevladati.

Želio bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao tenisača. Bez vas ovo sretno putovanje ne bi bilo moguće. Obitelj mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno je volim. Veselim se što ću nastaviti provoditi vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju.

Svima vama koji ste bili navijači i podržavatelji tijekom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sva nevjerojatna iskustva na turneji s novim generacijama tenisača. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku