Sport

Komentari 24

Ivušić pred vratima Napolija? Koliko je to pametna odluka...

Ivušić pred vratima Napolija? Koliko je to pametna odluka...

Ako želi konkurirati za 'jedinicu' hrvatske reprezentacije, Ivušić mora biti prvi golman svog kluba. To u Osijeku jest! No pitanje je hoće li u Napoliju dobiti priliku ispred domaće uzdanice

Zlatko Dalić predodredio je Dominika Livakovića za utakmicu protiv Francuske na Stade de Franceu, no zbog ozljede je u njegove rukavice morao uskočiti Ivica Ivušić (27). I odradio perfektan posao. U petom nastupu za reprezentaciju ostvario je treći 'clean sheet' i odveo Hrvatsku do prve pobjede nad Tricolorima u nevjerojatnoj atmosferi pred 77.000 navijača.

Na prvoj presici uoči početka nove sezone Nenad Bjelica kazao je da za Ivušića postoji veliki interes, čak i iz 'liga petice', a sada talijanski Tuttosport piše kako je za Osijekovog golmana 'zagrizao' Napoli.

Osijek: Razočarani reprezentativci nakon izgubljene utakmice protiv Austrije rezultatom 3:0

Navodno je Ivušić jedan od kandidata za nasljednika Davida Ospine kojemu ovog ljeta ističe ugovor, a u konkurenciji su još i Salvatore Sirigu (Genoa) i Marco Sportiello (Atalanta). Kako god, onaj koji dođe za 'jedinicu' Napolija će se boriti s perspektivnim Alexom Meretom (25).

Ako je istina što pišu Talijani, Ivušić je pred velikom i teškom odlukom. Ako želi konkurirati za 'jedinicu' hrvatske reprezentacije mora biti prvi golman svog kluba. To u Osijeku jest! No pitanje je hoće li u Napoliju dobiti priliku ispred domaće uzdanice.

Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova

Ivušić ima ugovor s Osijekom do ljeta 2025. godine, a prema Transfermarktu vrijedi 4,5 milijuna eura.