Obavijesti

Sport

Komentari 10

Iz Splita bijesni na Cibonu: Oni su umanjili vrijednost prvenstva

Iz Splita bijesni na Cibonu: Oni su umanjili vrijednost prvenstva
2

'Ovo nema veze s ničim, gospoda iz Cibone mogu se zasramiti zbog svog nekorektnog postupka. Ismijavaju se s cijelom hrvatskom košarkom, umanjili su vrijednost prvenstva Hrvatske', poručio je predsjednik KK Splita

VIDEO

Hrvatski košarkaški savez pristao je na to da se utakmica Splita i Cibone odgodi za jedan dan, ali 'vukovi' nisu pristali na zahtjev Splićana. Kako KK Split piše u priopćenju koje prenosimo u cijelosti, direktor Cibone Domagoj Čavlović rekao je da se tako dogovorio sa sportskim direktorom i trenerom te da se ne želi svađati s njima zbog ustupka Splitu. 

Split razbio Sparse, za ostanak u ABA 1 borit će se na Gripama
Split razbio Sparse, za ostanak u ABA 1 borit će se na Gripama

Split je u drugoj utakmici polufinala HT Premijer lige prisiljen gostovati u Zagrebu kod Cibone 21. svibnja, točno 24 sata nakon utakmice za ostanak u doigravanju ABA lige protiv Sparsa. Hrvatski košarkaški savez pristao je na naše traženje da se ta utakmica odigra 22. svibnja, ali trebao je i pristanak Cibone, koja je taj datum odbila.

Zagreb: KK Cibona i KK Split u utakmici HT Premijer lige

Direktor Cibone Domagoj Čavlović nije želio ni čuti za bilo kakvu odgodu, pravdao se da tako traže sportski direktor Marin Rozić i trener Vladimir Jovanović i da se on ne može posvađati s njima zbog ustupka Splitu. Isti taj Čavlović mjesecima se na sastancima ABA lige žalio na tretman kod hrvatskih klubova zbog kojih je morao igrati utakmice dan za dan i slično i sada se njegov klub postavio na isti način.

Želimo vjerovati da to nije stav Cibone, velikog kluba, već sitničavi potez pojedinaca, koji više govori o njima samima. Ciboni je, s naše strane, ponuđeno da se eventualna treća utakmica igra 25. svibnja (prema rasporedu je zakazana za 24. svibnja) kako bi se momčad mogla odmoriti, ali njima ništa ne odgovara, jedino je bitno da se igra 21. svibnja kako bi maksimalno iscrpili naše igrače. Inače, sve razgovore o terminima KK Split je započeo odmah po završetku četvrtfinalnih susreta HT Premijer lige, ali nitko nije mogao vjerovati da će utakmice odlučivati "čavlovići", a ne Ukić, Prkačin, Marčinković, Planinić, Perasović, Gnjidić i ostali. 

- Cibona radi po svome, bez imalo razmišljanja o sportskom i humanom aspektu, nije ih briga za naporni dio sezone, njihov cilj je da mi iz autobusa istrčimo na parket i da se domognu pobjede. Mi smo se nekim rezultatima doveli u ovu situaciju, ali sport nam je uvijek bio na prvom mjestu. Ovo nema veze s ničim, gospoda iz Cibone mogu se zasramiti zbog svog nekorektnog postupka. Na ovaj način ismijavaju se s cijelom hrvatskom košarkom, umanjili su vrijednost prvenstva Hrvatske. Ovdje je riječ o pomicanju termina za 24 sata, a ne o nekim našim nerealnim traženjima - rekao je predsjednik Uprave KK Split Edo Blažević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića