Obavijesti

Sport

Komentari 178

'Perišić je živio za ovo. Teško mu je. Bit će naš najveći navijač'

'Perišić je živio za ovo. Teško mu je. Bit će naš najveći navijač'

Hrvatska je prije polaska u Kopenhagen ostala bez jedne od najvažnijih karika za utakmicu protiv Španjolaca, a Zlatko Dalić održao je posljednju pressicu uoči spektakla na Parkenu

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je četvrta, a nadamo se ne i posljednja utakmica na Europskom prvenstvu. 

Hrvatske su ambicije ozbiljno poljuljane izostankom standardnog igrača u prvoj postavi Zlatka Dalića, Ivana Perišića, koji je jučer dobio pozitivan nalaz na korona virus te je momčad bez njega otputovala u Kopenhagen.

Tamo je izbornik Dalić, danas održao posljednju pressicu uoči utakmice s Španjolskom koja je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati na Parkenu, a uz njega je na pitanja odgovarao i Marcelo Brozović.

Izostanak Perišića?

- Svi znamo koliko je Perišić bitan za ovu ekipu, ali ovdje ima dosta igrača koji ga mogu zamijeniti - rekao je Marcelo Brozović.

Busquets je srce Španjolaca, a ti Hrvatske. Hoće li taj dvoboj presuditi?

- Možda neće odlučiti cijelu utakmicu, ali odlučit će neke dijelove. Imamo jedan od najboljih veznih redova, oni također pa će onaj koji se nametne biti u velikoj prednosti. Trebamo se nametnuti od prve minute, da imamo više loptu od njih, no oni također imaju kvalitetu za sakriti ju.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska

Koliko je teško tako često putovati?

- Normalno je kroz život, kroz sport, da se putuje dan prije utakmice, a mi imamo dovoljno vremena za pripremu svake.

Tko umjesto Perišića? Dva su igrača idealna za tu poziciju...
Tko umjesto Perišića? Dva su igrača idealna za tu poziciju...

- Ne trebamo se obazirati na druge. Mi sve respektiramo, pogotovo našeg sutrašnjeg protivnika. Oni također znaju da smo i mi kvalitetni i nisu sretni što idu na nas. Mi ćemo biti maksimalno motivirani, a na kraju ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naš cilj je ulazak među osam najboljih - Zlatko Dalić.

Perišić? 

- Šok, teško mu je, ali moramo se na to prilagoditi. Ivan će biti naš najveći navijač i daj Bože da nam se priključi za 7, 8 dana. Nije mu lako, on za ovo živi, ali eto, može se dogoditi.

Lakše se diše: Nitko neće ići u samoizolaciju, Perišić nije imao bliskih kontakata u momčadi!
Lakše se diše: Nitko neće ići u samoizolaciju, Perišić nije imao bliskih kontakata u momčadi!

Španjolska?

Dugo drže posjed, stvorili su puno šansi. Igraju visoki pritisak s četiri, pet igrača kada izgube loptu. Vrhunska momčad, brza, kvalitetna, puna mladih igrača. 

Tko umjesto Perišića?

- Na toj poziciji imamo najveći izbor igrača. Mislim da ćemo se odlučiti na igrača kojemu je to prirodna pozicija, ali vjerujem da će bilo tko od njih dostojno zamijeniti Perišića.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Czech Republic

Navijači?

- Sad je to puno ljepše nego prve tri utakmice. Prva utakmice pred puno naših navijača protiv jakog protivnika. Nadam se da ih nećemo razočarati.

Tko najbolje reagira na treninzima? Brekalo, Oršić ili Rebić?

- Svi su oni odlični. Naći ćemo rješenje koje će nadam se biti najbolje.

Strah od novih pozitivnih testova?

- Šokirali smo se, ali pod tim stresom živimo zadnjih mjesec dana. Navikli smo.

Bez Perišića Hrvatska je dobila sve utakmice! A tko će igrati?
Bez Perišića Hrvatska je dobila sve utakmice! A tko će igrati?

Dupliranje bekova?

- Nisam iskreno razmišljao o tome. Naći ćemo kvalitetno rješenje. Treba nam pobjeda, dobra igra, više ofenzive. Ako ćemo samo braniti svoj gol, nećemo ništa postići.

- Igramo sa zaista dobrim, kvalitetnim protivnikom. Veliki respekt za momčad i trenera. Imaju ubojitu završnicu. Mislim da su nam šanse podjednake. Ne mogu reći da smo od bilo koga lošiji.