Obavijesti

Sport

Komentari 13

Jaganjac: U polufinalu ćemo uživati u rukometu kao obitelj

Jaganjac: U polufinalu ćemo uživati u rukometu kao obitelj
6

Golovi su samo brojka na papiru. Živimo kao jedna obitelj vec mjesec dana i to prijateljstvo pokazujemo na terenu – rekao je Halil Jaganjac, jedan od najistaknutijih Dominikovićevih igrača...

VIDEO

Nakon sedam uzastopnih pobjeda na Svjetskom prvenstvu U 21 i prolaska u polufinale, mlade 'kauboje' čeka zanimljiv ispit. Reprezentacija koju već poznaju  i koju su već dobili 32-30, ali za koju je i izbornik Dominiković priznao da igraju odličan rukomet - Portugal. No, nema rezloga da Hrvati zbog toga strahuju. Cijelo prvenstvo igraju bez greške i vjeruju u moć svoje „klape“. 

O dosadašnjem tijeku prvenstva i očekivanjima od polufinala s nama su popričali vratar Ivan Ereš, desni vanjski Ivan Martinović i lijevi vanjski Halil Jaganjac.

Halil Jaganjac iza sebe ima već poprilično utakmica u nogama, a među njima se nalaze i one najelitnije. Nakon sinoćnje utakmice s Tunisom kojeg su Hrvati dobili 27-24, Halil se pokazao kao odličan vođa u ključnim trenucima, no on sebe ne želi isticati:

- Ma ne bih ja rekao da sam povukao ekipu, povukla nas je naša obrana i zajedništvo u najtežim trenucima kako utakmice, tako i cijelog turnira. Golovi su samo brojka na papiru. Živimo kao jedna obitelj vec mjesec dana i to prijateljstvo pokazujemo na terenu – rekao je Halil, pa prokomentirao polufinale koje će za neke od njih biti posljednje u ovom sastavu i u istom društvu:

- Očekivanja nemam, dogovorili smo se da ćemo uživati u rukometu. S takvim stavom idemo u svaku iduću utakmicu, i vidjet ćemo do kud će nas dovesti. Znam samo da sam ponosan do neba na sve ove dečke i na sve sto čine za ekipu na terenu i izvan njega. Ovaj će mi turnir, kakav god bude ishod, na kraju biti jedna od najljepših uspomena u životu.

Juniori grle svoga izbornika, Dominiković bez mrlje na SP-u
Juniori grle svoga izbornika, Dominiković bez mrlje na SP-u
Dominikovićevi klinci rasturaju: Hrvatska je u polufinalu SP-a
Dominikovićevi klinci rasturaju: Hrvatska je u polufinalu SP-a

Ivan Martinović rođen je u Beču, ali je odlučio braniti boje Hrvatske. Kako je već istaknuo u jednom našem intervjuu, san mu je igrati za Hrvatsku na Olimpijskim igrama i svaki dan radi na sebi kako bi to jednoga dana postigao. S igrom kakvu pokazuje na ovome prvenstvu, nadamo se da Lino Červar neće još dugo razmišljati o pozivu. No, Ivan sebe ne želi isticati. Svi su, kaže, zajedno zalužili pobjede. 

Mnogi ističu upravo njega i Halila kao ubojiti tandem vanjske linije Hrvatske, ali Martinović naglašava, ima puno budućih nositelja igre u ovoj momčadi: 

- Nismo samo Halil i ja dobri, nego svi. Ima dosta igrača koji mogu biti budućnost Hrvatske. Na primjer Šarac, Vistorop i Ereš, ali i ostali dečki isto igraju fantastično prvenstvo. 

Na pitanje mogu li još jednom pobijediti Portugal, Ivan odgovara: 
- Mi ćemo dati sve od sebe da to uspijemo. Nismo jos gotovi, idemo dalje. Bit će sigurno teška utakmica protiv njih. Moramo biti od prve sekunde koncentrirani i dati sve od sebe. Igrati zajedno i pametno kao i do sad. Imati ćemo još koji trening i video, ali znam da će nas treneri dobro spremiti za ovu utakmicu – bez sumnje nam govori novi igrač Hannovera.

'Ma ne forsa obranu, tko ih je naučio cepeline, ako ne Davor'
'Ma ne forsa obranu, tko ih je naučio cepeline, ako ne Davor'

Kako se često ističe, obrana je ključ svega, a obrani je potreban kvalitetan golman. Hrvatski juniori zasigurno su ga pronašli u liku i djelu Ivana Ereša. 

Ljubuškog golmana koji je svoj zanat nakon Izviđača posljednje brusio u vinkovačkoj Spačvi, a sada na oduševljenje Boba Henninga, prešao u berlinske Füchse u momčad koja će igrati treću njemačku ligu.

- Zadovoljan sam kako su se stvari odigrale. Mislim da svima nama u glavi bio cilj  borba za medalju, ali nismo imali nikakvog pritiska jer smo išli korak po korak, utakmicu po utakmicu - kaže nam Ivan. 

'Ovo je velik uspjeh, ali budući seniori još su veće postignuće'
'Ovo je velik uspjeh, ali budući seniori još su veće postignuće'


- Nismo nikoga podcjenjivali. Ulazili smo maksimalno u svaku utakmicu. Fokus smo držali na obrani i inzistirali na što manje primljenih golova te da podižemo formu iz utakmice u utakmicu kako bismo dočekamo završnicu u top formi -rekao je Ereš.

Od Portugala ne očekuje predaju.
- Protivnik u polufinalu nam je dobro poznat. U grupi smo ih pobijedili,  ali ovo je sasvim nova utakmica. Oni su kvalitetna ekipa s dosta igrača koji nastupaju i za A reprezentaciju. Popunjeni su na svim pozicijama, ali mi smo ovdje s jakim rosterom. Svi se držimo kao jedan i nadamo se što boljem rezultatu u predstojeće dvije utakmice - zaključio je naš sjajni vratar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka