Obavijesti

Sport

Komentari 18

Jakić: Kakav strah! Tottenham se treba nas plašiti kako igramo

Jakić: Kakav strah! Tottenham se treba nas plašiti kako igramo
14

Nakon Krasdodara smo popili pivo-dva i komentirali želje, nitko nije htio Engleze. Ali nek oni uzmu ulogu favorita, slobodno. S kim bih mijenjao dres? Bit će borba za Kaneov, Sonov..., priča Jakić

VIDEO

Dinamo će u osimini finala Europske lige igrati protiv Tottenhama.

I dok je Zoran Mamić sa stožerom ždrijeb gledao u klubu, jedan od junaka pobjede nad Krasnodarom Kristijan Jakić (23) došao nam je u studio 24sata. U društvu bivšeg igrača Dinama Zvonka Pamića (30).

- Fenomenalan osjećaj, nemam riječi. Meni je to prvo veliko natjecanje u karijeri, rekao sam u svlačionici dečkima da ne mogu opisati taj osjećaj. Ali ne želim da ostane samo na ovome - rekao je u uvodu Jakić pa nam otkrio kakva je bila proslava nakon pobjede nad Krasnodarom:

- Nakon tako velike pobjede malo smo se opustili, popili pivo-dva. Hranjivo je i neće štetiti, ubrzava proces oporavka pa su nam dopustili umjereno. Malo smo se duže zadržali na stadionu pa sam došao kući na drugo poluvrijeme reprize i pogledao ga. Nisam mogao zaspati od adrenalina.

Sanjin Strukić/Pixsell

I Pamić je nahvalio "plave":

- Ovo je fenomenalan Dinamo, igra takoreći bez greške, ne dopušta suparnicima šanse, toliko je dominantan... Ne prima golove, a zabit će ga uvijek.

A onda su se okrenuli ždrijebu. Najprije želje:

Dinamo i Šibenik susreli se na Maksimiru u 18. kolu Prve HNL

- Ja ne bih Engleze ni Španjolce, ostali mogu svi. Naravno da su Molde, Slavija, Dinamo Kijev i Olympiakos najbolji izbor, ali tko god dođe, ne treba se bojati nikoga - rekao je Pamić, a Jakić se nadovezao:

- Komentirali smo u svlačionici želje, ja se nadam malo lakšem suparniku, iako to može biti i loše za nas. Molde je izbacio Hoffenheim, ali ja bih njih, rangirani su najlošije. No, koga god izvukli, oni se moraju nas bojati, a ne mi njih jer vidi se kako igramo. Izbjegao bih Engleze. Volio bih zaigrati na San Siru. Ma koga god izvučemo, neće im biti lako. Gledat ćemo samo sebe, svi dolaze u Maksimir, gdje god budemo igrali, idemo dati sve od sebe i pobijediti.

Europa League - Round of 32 Second Leg - GNK Dinamo Zagreb v Krasnodar

Kristijan će pamtiti susret s Krasnodarom i asistenciju, ali vratio se na početak sezone:

- Ispunili smo očekivanja svih navijača, ali nismo nas, trenera i kluba. Nezgodno je igrati protiv Cluja i Ferencvarosa na jednu utakmicu, ispali smo nezasluženo, ali nekad bolji ne prođe. Naše samopouzdanje sad je veće nego na početku sezone, dižemo se, ne dajemo protivniku da stvara šanse, igramo jedan za drugoga, nema ljutnje...

Onda je krenuo ples kuglica. Prvi je izvučen Ajax.

- Ne bih, ima lakših - rekao je Pamić, pa je za suparnika Nizozemcima stigao Young Boys.

- Meni su oni niže stajali na listi želja - otkrio je Jakić, a Zvonko dodao:

- Njih sam htio, ali bit će još lakše.

- Ajde samo da nas izvuku čim prije, da nervoza prođe. Kijev? Pisalo se nešto o njihovom interesu za mene, ali nisam imao kontakte s njima. Villarreal? Može, dobro je, jedni Španjolci manje - govorio je Jakić, a kad je izvučena Roma, rekao je:

- Roma? Nema problema!

I kako je ždrijeb išao dalje, dinamovci su komentirali Olympiakos:

- Ja bih Grke, s njima možemo, niti imaju tempo, niti... I još u Pireju bez publike... Ma danas možda i lakše igrati vani - pričao je Zvonko, a Kristijan dodao:

- Ristovski je rekao da bi htio Olympiakos.

A onda je na red došao Dinamo... pa Tottenham.

- Auuuuu - pobjeglo je Pamiću, a prva je Jakićeva reakcija bila:

- Nema veze, ne bojimo se mi nikoga! Da, vrijede više, Mourinho je ondje, ali nema veze, idemo ih pobijediti i to je to. Nema nikakvog straha, iako su u najjačoj ligi na svijetu. Ne vidim razlog zašto bismo se bojali nekoga.

Engleze su rijetki htjeli.

- Čak bih i radije Manchester nego Tottenham, jer Mourinho kako igra... to je nemoguće probiti. No, u jednu ruku možda će malo podcijeniti Dinamo - nastavio je Pamić.

Jakića ne napušta optimizam:

- To je test za nas, da vidimo gdje smo. Najkvalitetniji smo u HNL-u pa da vidimo u kakvoj je razini HNL s najvećim ligama svijeta. Možda je to dobro za nas, možda nas podcijene malo pa iskoristimo svoje prednosti. Oni se trebaju nas bojati jer igramo čvrstu obranu, a naprijed smo odlični.

Dakle, računaju "plavi" na moguće opuštanje Engleza, moćne momčadi koju predvode Harry Kane, Gareth Bale, Son...

Dinamo protiv Krasnodara igra za osminu finala Europa lige

- Znaju Englezi doći s drugom momčadi, ovisi kakav imaju raspored domaćih natjecanja tih dana. Ali opet, znaju svi tko je Dinamo... nažalost, jer sumnjam da će nas puno podcijeniti. A možda naši dečki budu 'na motoru' kao protiv Rusa, pa u Londonu 0-2 i ajmo doma! - rekao je Pamić i nastavio:

- Dinamo malo golova prima, igra odličnu obranu. Meni je Son jedan od dražih igrača danas, igra strašno. Teško će biti čuvati ih, ali moraju se i oni bojati Dinama. Imat će Dinamo šanse. Već sad je uspjeh, nek' odu, uživaju i što bude. Postoci? Rekao bih 65:35 za Spurse.

Jakić je zaključio:

- Nek oni uzmu ulogu favorita, slobodno. S kim bih mijenjao dres? Bit će borba za Kaneov, Sonov..., ali od koga god od njih uzmeš, ostat će ti u lijepom sjećanju. Proteklih godina nisam mogao zamisliti da ću biti tu, nisam očekivao da ću doći do Dinama, ali poklopilo se, drugačije sam počeo razmišljati što želim od života i onda je sve krenulo jedno za drugim. Igrao sam odlično u Lokomotivi, došao Dinamo, standardan sam... Moj rezultat je plod rada, zalaganja, odricanja... što neki nisu svjesni. Ne treba nikome suditi zbog jednog lošeg dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica