Obavijesti

Sport

Komentari 57

Jakirović: Dinamo je pod općom mobilizacijom, to nam ne ide u prilog. Da, prihvatio bih i bod...

Jakirović: Dinamo je pod općom mobilizacijom, to nam ne ide u prilog. Da, prihvatio bih i bod...

Trener Rijeke igrao je na oproštaju Modrića od Dinama, a sad će pokušati pokvariti Ademijev. Matija Frigan, pak, ne žali za propalim transferom u "modre" i vraća se nakon što se na štakama oporavljao od ozljede

VIDEO

Rijeka je u naletu, a Dinamo u velikom padu. Jesenas je forma bila dijametralno suprotna. Sergej Jakirović (46) digao je klub koji se borio za ostanak u klub koji je, do pobjede Istre u zaostaloj utakmici, bio na mjestu koje mu nosi Europu. Sruši li i "modre", očekivanja navijača bijelih porast će u nebo.

- Čeka nas lijepa utakmica da se pokažemo protiv najbolje momčadi u ligi i vidimo gdje smo. Ne ide nam u prilog što je Dinamo osvojio bod u utakmice, čeka nas opća mobilizacija, igrat će svi najbolji i bit će težak na posao. Nadam se da ćemo na terenu pokazati ono što radimo i nastaviti pozitivan niz. Znam da će biti teško i da je Dinamo favorit, pogotovo na Maksimiru, ali vidjet ćemo koliko možemo. Nadam se da ćemo se lijepo predstaviti - rekao je Sergej Jakirović, trener Rijeke.

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Kakvo je stanje s ozljedama?

- Svi su u treningu. Ima malo udaraca, Dilavera smo mijenjali radi leđa, ali to je bio pokret koji mu je kratko smetao, normalno je trenirao ovaj tjedan.

Rijeka u Zagreb ide rasterećena.

- Sigurno je pritisak na Dinamu, pogotovo kad pogledamo zadnjih četiri-pet dana i dva poraza, što se dugo nije dogodilo. Ali za nas će biti teža utakmica jer će se oni pokušati vratiti na pobjednički kolosijek. Za nas je bonus utakmica, nije imperativ pobjede, ali ćemo tražiti što bolji rezultat. Želimo nešto uzeti u svakoj utakmici i to smo pokazali.

Što ste vidjeli u utakmici Istre i Dinama? Vi ste uspjeli pobijediti na Drosini.

- Istra je pobijedila Osijek, Hajduk i Dinamo kući, ali mi smo odigrali puno bolje od njih jer im nismo dali da igraju njihovu igru, taktički ih iznenadili. Istri paše ako ih čekaš i ne stavljaš ih pod pritisak. Naravno da je Dinamo imao prilike koje je mogao realizirati, ali to je nogomet. Moraš biti maksimalno koncentriran jer svatko svakoga može pobijediti.

'Eksperimenti Čačića? Nema šanse'

Kako ste se pripremali za Dinamo?

- Priprema je normalna. Gledali smo Dinamo i tražili rupe i mane u igri, ali smo svjesni da imaju strašnu individualnu kvalitetu, mogu riješiti utakmicu u jednoj sekundi. Morat ćemo biti maksimalno disciplinirani u obrani i iskoristiti ono što nam ponude. Moramo biti hrabri u igri s loptom i pokretljivi, napadati prostor i tako možemo ugroziti Dinamo.

Hoće li Čačić opet eksperimentirati sa sastavom?

- Nema šanse. Očekujem Dinamo kao protiv Hajduka, isti sastav. Ako su zdravi svi.

Što bi značila pobjeda na Maksimiru?

- Ogroman poguranac. Vjerojatno još veća energija i samopouzdanje ogromno, mladima podstrek da se može. Bilo mi je najteže uvjeriti ih da se može, da nitko nije robot. Ovo proljeće ide nam dobro. Da, skloni smo oscilacijama, izgubili smo od Belupa, ali rekao sam da bih uvijek volio igrati takve utakmice jer ćeš većinom pobjeđivati. Ali taj nas poraz nije omeo, za ovu momčad najbolje tek dolazi.

'Modrićev oproštaj? Baš smo Đalović i ja pričali...'

U sedam utakmica još niste pobijedili Dinamo.

- Tad sam vodio Goricu, Dinamo je tad mogao prezimiti u Ligi prvaka, vodio ga je Bjelica, neke utakmice mogle su otići na našu stranu ili barem da ne izgubimo. Dinamo ti kazni i malu grešku u obranu, morat ćemo biti na visokom nivou.

Igrali ste na oproštaju Luke Modrića od Dinama 2008., sad ćete biti protivnički trener u oproštaju Arijana Ademija.

- Mi smo rasturili tu utakmicu, ušli smo sjajno pa je Čagalj u 10. minuti dobio crveni na Mandžukiću. Igrali smo s igračem manje skoro cijelu utakmicu. Đalović i ja smo maloprije spomenuli, Dinamo je zasluženo dobio, Modrić se opraštao, lijepa kulisa. Tadejević je zabio gol. Uzeli smo pozitivu, drugu smo odigrali 1-1. Igralo se još milijun utakmica, znala je Rijeka tamo i pobjeđivati i uzeti nešto. Svaka je novo dokazivanje.

Hoće li Ademijeva zadnja utakmica biti dodatan motiv "modrima"?

- Moguće. Ademi je godinama vođa Dinama, zaslužio je oproštaj, htjet će s pobjedom. Ali mi ćemo se postaviti tako da im maksimalno otežamo. Počinje 0-0, vidjet ćemo što će biti.

Rijeka: SuperSport Hrvatska nogometna liga 25. kolo., HNK Rijeka - NK Varaždin

Koliko vas veseli pobjeda nad Varaždinom bez Matije Frigana?

- Veseli me. Naglašavao sam da imamo tri jako dobra napadača. Koristimo Frigana najviše, Obregon je svaki put nešto napravio, ili odlučujući gol ili je penal bio na njemu, Deni sad tu malo ispašta. Ali to je tako trenutačno, računam ozbiljno na svu trojicu. Trudim se rasporediti minutažu, ali nije nimalo lako. Bitno je da kvalitetno rade na treningu, što ih čine.

Biste li potpisali bod u nedjelju?

- Prihvatio bih ga, ali vidjet ćemo kako će teći utakmica. Zašto ne bih prihvatio, Dinamo je naša najbolja momčad, ima reprezentativce, igrače koji mogu riješiti utakmicu. Moramo biti momčadski disponirani, da nam golman bude na nivou. To je recept kako netko tamo može nešto uzeti. Ne treba skrivati da je Dinamo favorit - zaključio je Jakirović.

Frigan: Transfer u Dinamo? Pričalo se...

Matija Frigan (20) vraća se u konkurenciju nakon lakše ozljede u utakmici protiv Istre, u kojoj je dobio i žuti karton,

- Očekuje nas teška utakmica. Dinamo je favorit, ali pokušat ćemo mu maksimalno otežati i nešto uzeti. Moj transfer u Dinamo? Nije mi drugačiji pristup. Pričalo se, nije se realiziralo, idem u svakoj utakmici dati sve od sebe. Ne vjerujem da ću biti pod povećalom - počeo je Frigan.

Rijeka: Sergej Jakirović i Matija Frigan najavili nedjeljni ogled s Dinamom

Kako je izgledao taj duel s Mlinarom?

- Ostavio mi je posljedice, imam još par krasti na stopalu. Bilo je plavo. Sad je splasnulo, sad treniram normalno. Bio sam na štakama dva dana da se ne oslanjam na nogu, imao terapije svaki dan u klubu i zaliječio se. Super se osjećam kao i prošli put. Nisam ispao iz forme, jedva čekam utakmicu.

Kako si vidio utakmicu protiv Varaždina s tribine?

- Super je bilo. Bili smo organizirani, realizirali tri-četiri prilike koje smo imali i zasluženo pobijedili. Trenutak dekoncentracije i primljeni gol u zadnjim minutama, ali to je nogomet.

Kakvo je ozračje u momčadi uoči Maksimira?

- Svi jedva čekamo tekmu u svlačionici. Atmosfera je odlična od prvog dana kad je došao novi stožer, sve je odlično. Šansa? Izgradili smo pobjednički duh, ali moramo odigrati odličnu utakmicu, ovo što smo radili na treninzima pretočiti na teren i bit će dobro. Šutalo je prošli put bio super, brz i jak, teško je igrati protiv njega. Ali potrudit ću se da dam sve od sebe, zakompliciram im maksimalno i pokušam dati gol.

Najbolji gost, drugi najlošiji domaćin lige

Ovo je prilika i da uzvratite za onaj težak poraz iz prvog dijela sezone (2-7).

- Nisam igrao tu utakmicu, ali sedam golova je ružno primiti. Imamo priliku za iskupljenje. Moja forma? Sad dajem 100 posto na treninzima i u svakoj utakmici, time se vodim.

Kako objašnjavaš da je Rijeka druga najlošija domaćinska momčad lige (samo 11 bodova iz 12 utakmica), a najbolji gost (23 boda u 13 utakmica)? 

- Prvi dio sezone stvarno nije bio dobar kući, ali sad imamo dvije pobjede na Rujevici i dižemo se. A u gostima je nekad lakše jer protivnici izađu pa ostaje više prostora iza obrane.

Kako se osjećate u Rijeci nakon što se nije realizirao transfer u Dinamo?

- Zadovoljan sam, kući sam. Super mi je ovdje, nije mi još vrijeme za nigdje ići. Nisam očekivao ovakvu sezonu, otvorilo mi se i krenulo mi dobro. Treba tako nastaviti i dalje - zaključio je čovjek koji je zabio devet golova i dvaput asistirao u ovoj riječkoj sezoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling