Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Javio sam Lini da opet želim u reprezentaciju! A djevojkama naklon do poda, sve sam pratio'

'Javio sam Lini da opet želim u reprezentaciju! A djevojkama naklon do poda, sve sam pratio'
9

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči puta u Poreč. Tamo će izabranici Line Červara trenirati do 30. prosinca uoči SP-a u Egiptu. Červara u Zagrebu nije bilo zbog privatnih razloga

VIDEO

Dajte mi, molim vas, jedan espresso i Horvatu što će popiti. Zlajo, što ćeš ti?, kazao je dobro raspoloženi Ivan Čupić (34), nakon što je odradio testiranje na korona virus.

Zaželio se Čupko nastupa za reprezentaciju, ali i druženja s već spomenutim Horvatom, Igorom Vorijem i starijim dečkima koji još igraju za 'kauboje' ili su dio stručnog stožera. Bio je opušten, nasmijan, predstavnicima medija zaželio je sretan Božić. Tko bi rekao da ga među "kaubojima" nije bilo neko vrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši odlaze na pripreme u Poreč

Pokretanje videa...

Okupljanje rukometne reprezentacije 00:53

Hrvatski reprezentativci okupili su se u zagrebačkom Westinu, a igrače je uoči priprema u Poreču dočekao pomoćni trener Hrvoje Horvat. Izbornik Lino Červar želio je Božić provesti u krugu obitelji pa naknadno doći u Poreč, a i nije baš imalo smisla da iz Istre dolazi u Zagreb pa da se opet vraća.

'Javio sam se Lini'

Prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, Čupić se oprostio od reprezentacije pobjedom nad Češkom u utakmici za peto mjesto, a sad sad je opet tu. Motiv je, dakako, nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, koje počinje 13. siječnja 2021.

- Želja je bila velika, nikad nije bila upitna moja ljubav prema reprezentaciji. Imao sam jedno razdoblje u kojem sam se želio maknuti jer nisam bio "300 posto unutra". Kad se malo potrošiš, kad ti glava nije na mjestu, onda je najbolje maknuti se, napuniti baterije. Imao sam puno selidbi, treninga, utakmica... Mislim da još uvijek mogu pomoći reprezentaciji i zato sam izrazio želju za povratkom - priča nam Čupić pa dodaje:

- Jedva čekam pripreme! Iako je Božić? Ma taj dio nikad nije upitan. Ova situacija s koronom je utjecala na to da imam više vremena za razmisliti, posložiti prioritete i odmoriti tijelo. Neke utakmice su se i odgodile, ritam nije toliko ubrzan i to mi odgovara. Stavio sam se na raspolaganje, mogu i zdrav sam.

Lino: Nema u povijesti sporta uspjeha kao Metličićev i Balićev, a rukomet nam je sport broj 1!
Lino: Nema u povijesti sporta uspjeha kao Metličićev i Balićev, a rukomet nam je sport broj 1!
Lino: Joj, što bih dao da imam i ja jednu Ćamilu u svojoj ekipi...
Lino: Joj, što bih dao da imam i ja jednu Ćamilu u svojoj ekipi...

Opisao nam je Čupić detaljno kako je izgledala "operacija" njegova povratka u reprezentaciju.

- Vrlo jednostavno. Čuo sam se s izbornikom Linom Červarom u vrijeme korone, mislim u svibnju ili lipnju. Produžio sam ugovor u Vardaru, rekao sam mu otvoreno da se želim vratiti i staviti na raspolaganje. Zahvalio mi se na informaciji i kazao da će uzeti u obzir cijelu situaciju. Rekao je da me vidi u momčadi za Olimpijske igre, ali kako je to otkazano zbog korone, dogovorili smo se da ću biti tu za sljedeće akcije - pojasnio je Čupić pa dodao:

- Nije tu bilo puno priče, znamo se mi već dugo. Kazao mi je da ima puno igrača na koje računa, ja sam mu kazao da sam tu ako me treba. Eto, tu sam na okupljanju. Vidjet ćemo kako ću proći na testiranjima.

'Pitali su što mi je to trebalo'

Je li bilo onih koji su rekli: 'Što ti je ovo trebalo'?

- Dobio sam puno poruka podrške zbog povratka u reprezentaciju, ali bilo je i poruka koje ste spomenuli. Rekli su mi: 'Ne fali tebi stresa' - rekao je kroz smijeh Čupić.

Čupić igra sjajno u Vardaru. U makedonskom velikanu je od 2016., a iako je klub zapao u velike financijske probleme, čak promijenio i vodstvo, Ivan je odlučio ostati. Birao je mir.

- Točno. Bila mi je bitna obitelj, pogotovo u ovoj situaciji s koronom. Nisam htio na neku drugu destinaciju, seliti se... Slušam tijelo, ono sluša mene i još ću trajati. Koliko? Na vrhunskom nivou mogu igrati još barem dvije-tri godine - uvjerava desno krilo hrvatske rukometne reprezentacije.

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za EHF kup, Hrvatska - Mađarska

Spomenuo si koronu. Ima li straha? Neki klubovi su skeptični prema egipatskoj organizaciji. Savjetuju igračima da ne idu na svjetsku smotru...

- Vidi, klubovi nisu htjeli puštati igrače zbog raznih stvari. Ja se ne bojim, moj posao je da sam u dvorani, da treniram i igram. Različitih karaktera su ljudi, poštujem i one koji se boje. Od početka pandemije se pridržavam svih mjera, perem ruke, nosim maske. Ma, samo da se ova sezona odigra i bit će dobro.

'Želimo medalju, djevojke su nam uzor'

Očekivanja od SP-a? Hrvatska je u skupini C s Angolom, Japanom i Katarom.

- Očekivanja su uvijek ista, želimo medalju! Svi naši igrači igraju u velikim i dobrim klubovima, znaju što znači nositi hrvatski dres, znaju se nositi s pritiskom. Pričekajmo prvo ove pripreme u Poreču, vidjet ćemo kakvi smo, ali ciljevi su za ovu reprezentaciju uvijek isti.

Hrvatska javnost također ima velika očekivanja. Pogotovo nakon sjajne bronce naših reprezentativki na Europskom prvenstvu u Danskoj.

- Pogledao sam sve utakmice! Čestitam im i ovim putem na svemu, sve su zaslužile. Naklon za cijeli turnir. Za stav, stas, igru i ponašanje. Pokazale su ne samo nama, nego cijelom sportu u Hrvatskoj da se može. Da treba ulagati. Da treba sanjati - znakovito je za kraj kazao hrvatski reprezentativac.

Izbornik Červar napravio je popis od 18 igrača za prvi dio priprema. Dečki će u Poreču biti do 30. prosinca, a onda će dobiti dva dana odmora za proslavu Nove godine.

Lako je uočiti da na tom popisu nema igrača koji nastupaju na FINAL 4 Lige prvaka koji se igra u Kölnu 28. i 29. prosinca 2020., ili onih koji igraju u nekima od najjačih europskih liga poput Njemačke, Mađarske, Poljske. Oni će se priključiti na drugom okupljanju koje će biti zakazano za 01. siječnja 2021. godine.

Planirana su i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom. Prvi je u Poreču 05. siječnja, a drugi u Madridu 09. siječnja. 

Popis igrača za prvu fazu priprema:

  • IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST
  • MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
  • DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
  • VALENTINO RAVNIĆ – RK PPD ZAGREB
  • IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
  • ZLATKO HORVAT – RK METALURG SKOPJE
  • JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ – RK PPD ZAGREB
  • MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
  • NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
  • GIANFRANCO PRIBETIĆ – RK NEXE
  • HALIL JAGANJAC – RK NEXE
  • JOSIP ŠARAC – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
  • MATEJ HRSTIĆ – RK PPD ZAGREB
  • LOVRO JOTIĆ – RK VARDAR 1961
  • JANKO KEVIĆ – RK NEXE
  • JOSIP VEKIĆ – RK VARDAR 1961
  • LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
  • VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB

Stručni stožer

  • LINO ČERVAR, IZBORNIK
  • HRVOJE HORVAT, TRENER
  • MILJENKO RAK, KONDICIJSKI TRENER
  • DAMIR KAJBA, FIZIOTERAPEUT
  • FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
  • TOMISLAV KUKIN, LIJEČNIK
  • IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
  • IGOR VORI, SPORTSKI DIREKTOR MUŠKIH SELEKCIJA
  • IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
  • ZDRAVKO MIRILOVIĆ – TEHNIKO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja