Sport

Komentari 50

Je li Mourinho zaboravio gdje igra Dinamo? 'Stadion je dobar'

Je li Mourinho zaboravio gdje igra Dinamo? 'Stadion je dobar'

Dinamo je dva puta svladao Krasnodar, rusku momčad protiv koje nije lako igrati. Igrao sam protiv ruskih klubova puno puta i nikada nije bilo lako, nahvalio je zagrebačku momčad portugalski stručnjak

Dinamo će 11. ožujka ugostiti Tottenham Josea Mourinha na zasad još nepoznatoj lokaciji. Zagrebački 'modri' statistički su najbolja momčad Europske lige. Odavno su prošli dani kada je Dinamo bio tek 'kanta za napucavanje' u Europi. Iako je Dinamo na papiru puno slabija momčad i menadžer Tottenhama je svjestan da "više nema laganih protivnika".

- Kada dođete do ove faze natjecanja, nema više laganih protivnika. Ako želite osvojiti trofej, prije ili kasnije morate igrati protiv najboljih. Sada nam je cilj slaviti protiv Dinama, a kasnije ćemo možda morati igrati protiv Arsenala ili Manchester Uniteda - rekao je 'Special One'.

Karizmatični Portugalac nahvalio je svojeg sljedećeg protivnika:

- U ovom trenutku tu je 16 momčadi koje žele isto. Dinamo je dva puta svladao Krasnodar, rusku momčad protiv koje nije lako igrati. Igrao sam protiv ruskih klubova puno puta i nikada nije bilo lako, a Dinamo ga je svladao dva puta. U grupnoj fazi bio je prvi i to ne samo ispred Wolfsbergera nego i Feyenoorda i CSKA Moskve. Svake sezone je u europskim kupovima.

Ovo mu neće biti prvi posjet Maksimiru. Ovdje je bio prije deset godina s Real Madridom i odnio minimalnu pobjedu, a tada je i nastala i fotografija koja se vjerojatno nikada neće zaboraviti. 

- Igrao sam protiv Dinama s Real Madridom u Ligi prvaka. Hrvatski nogomet pun je talenata, to je nogometna država, stadion je dobar (op.a. očito su godine uzele maha) i vjerujem da ćemo na njemu igrati. Ne čeka nas težak i zahtjevan let, a najvažnije je da izborimo četvrtfinale - zaključio je Mou.

 

Najčitaniji članci