Sport

Komentari 10

Je li ovo moguće!? Sudac krivo pisao rezultat i žestoko oštetio tenisačicu: Ja sam ispala kriva

Je li ovo moguće!? Sudac krivo pisao rezultat i žestoko oštetio tenisačicu: Ja sam ispala kriva

Astra Sharma ima svako pravo biti ogorčena nakon sulude sudačke odluke koju je doživjela u trećem setu protiv Gatto-Monticone. Supervizor je na kraju krivnju prebacio na Australku i stao u obranu suca

Australskoj tenisačici Astri Sharmi (25), sudac je na turniru u Bogoti oduzeo gem pri rezultatu 1-1 u trećem setu protiv Talijanke Giulije Gatto-Monticone. Naime, Luis David Armenta Castro vidno je pogriješio zbog čega je u konačnici oštetio 134. tenisačicu svijeta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ana Konjuh

U trenutku kada je Talijanka servirala, bilo je 0-30 nakon čega je sudac odlučio provjeriti je li loptica otišla u aut. To je i potvrdio, ali iz nepoznatog razloga krivo je proglasio poene. Sudac kao da je zaboravio na rezultat, te je neobjašnjivo rekao da je rezultat 30-15 za Talijanku preokrenuvši igru u njezinu korist. 

Televizijska grafika ispravno se ažurirala na 0-40, te je i komentator primijetio da sudac govori krivo. 

Nakon ove konfuzne sudačke odluke, Sharma je izgubila jedan poen, pa osvojila sljedeći te je ispravno pretpostavila da je napravila break, ali sudac je proglasio rezultat od 40-30.

- Ne, to nije točno. Ovo uopće nije uredu. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je baš neobično - rekao je komentator. 

Gatto-Monticone osvojila je sljedeći poen i preuzela gem, dok sudac s druge strane nije uopće bio svjestan višestrukih pogrešaka koje je napravio. 

Talijanka je na kraju pobijedila rezultatom 4-6, 7-5, 6-1, a ogorčena Sharma svoju frustraciju podijelila je i putem društvenih mreža.

- To je bilo sramotno. Rečeno mi je da sudac nije bio siguran u rezultat, ali s obzirom na to da mu nisam mogla objasniti kako sam osvojila poene, nisam htjela prekidati igru svađajući se s njim - napisala je Sharma.

Australskoj tenisačici najviše je zasmetala reakcija supervizora turnira.

- Rekla mi je da bi trebala iz ovoga naučiti lekciju i u budućnosti se više koncentrirati na rezultat nego na tenis - rekla je oštećena tenisačica u čiju obranu je stala i tenisačica Ellen Perez. 

- Nema opravdanja za ovakvu suludu sudačku odluku, isto kao ni za supervizoricu koja je stala u njegovu obranu i okrivila igrača. Zbilja odvratno - napisala je Perez koju je Sharma upitala zna li tko je supervizor:

- 100 posto, Cristina Romero. Ne moram ni provjeravati, samo bi ona mogla tako nešto izjaviti - zaključila je Perez. 

Sharma je ovim porazom izgubila 1000 dolara i 30 bodova na ljestvici. 

Najčitaniji članci