Sport

Komentari 17

Jesmo li gledali istu utakmicu? IHF ponovno iznenadio odlukom

Jesmo li gledali istu utakmicu? IHF ponovno iznenadio odlukom

Nagradu za najbolju igračicu utakmice dobila je Argentinka Malena Cavo s pet zabijenih golova, a njezina je reprezentacija izgubila šest razlike uz nevjerojatnu partiju hrvatske reprezentativke. Gdje je logika, pitamo se

Sjajna Stela Posavec podigla je Hrvatsku u drugom poluvremenu i zabila osam golova u pobjedi (28-22) protiv Argentine to nije bilo dovoljno da joj iz krovne organizacije daju nagradu za igračicu utakmice.

Ne bi čudilo da je tu nagradu dobila Tea Pijević koja je izluđivala protivnice obranama i sjajno bacala kontre, pa čak ni Valentina Blažević ili Katarina Ježić sa po četiri zabijena gola u redovima pobjednica, ali kad je nagradu dobila Malena Cavo s pet golova u gubitničkoj reprezentaciji, opet je zapisnički stol u čudu pogledao hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

Nije prvi put da su takvu odluku donijeli čelnici, događalo se da imaju svoj način odabira, ali uglavnom u pobjedničkoj ekipi ili momčadi. Naši su se rukometaši u više navrata šalili dok su dobili tu nagradu jer su smatrali kako je i više nego očito to trebao dobiti neto drugi, no rijetko se događa da netko iz gubitničke momčadi, ako baš ne izdominira, dobije nagradu.

Argentinke su izgubile sa šest golova razlike, a imale su i raspoloženije igračice od spomenute Cavo. No, IHF je ponovno briljirao i dao nagradu u pogrešne ruke. Bilo kako bilo, djevojke su tu zbog ekipnih, a ne pojedinačnih uspjega, no svakako je ovo bila situacija koju nitko nije očekivao.

Najčitaniji članci