Obavijesti

Sport

Komentari 300

Joe Šimunić je svoje odigrao, više nije za ozbiljan nogomet

Joe Šimunić je svoje odigrao, više nije za ozbiljan nogomet
5

U Dinamo je Šimunić došao 2011. godine. Odigrao je 114 utakmica i zabio osam golova. Do kraja godine Dinamo očekuje još pet utakmica u prvenstvu i tri u EL...

VIDEO

Start na Sulejmaniju i crveni karton u Beogradu prošle godine bili su početak kraja karijere Joea Šimunića (36). Kazna od deset utakmica udaljila ga je od reprezentacije, a igre u zadnje vrijeme usmjerit će ga i u klupsku mirovinu.

Jeremy Taravel protiv Splita je odigrao dobru utakmicu, no više od dojma vrijedi mu oduševljenje Zdravka Mamića francuskim braničem, kojeg je već prozvao Dinamovim Sergijom Ramosom. Vjerojatno će u četvrtak početi utakmicu protiv Salzburga, a Šimunića će parkirati na klupu, u paru s Jozom Šimunovićem.

- Godinama nismo imali igrača poput Taravela. Baš nam je to trebalo - riječi su Zdravka Mamića.

Da su ovo zadnji mjeseci Šimunićeve duge karijere, otkrio je prije malo više od mjesec dana Zoran Mamić.

- Dogovorili smo se da će Joe na zimu prestati igrati - rekao je Dinamov trener.

Možda bi i ranije Šimunić otišao, no zbog ozljeda Taravela i Addyja u klubu su ga morali još istrpjeti. Protiv Aalborga je bilo jasno da je Joe bivši igrač, a utakmica i poraz od Red Bulla u Salzburgu konačno su uvjerili i najdobroćudnije među nama da protiv ozbiljnih momčadi više nema što tražiti. Čak su i protiv četvrtoligaša Opatije u Kupu Šimunić i partner mu Sigali izgledali smiješno.

U Salzburgu je Dinamo primio četiri gola, s tim da je jedan od najboljih igrača “modrih” bio golman Eduardo. Šimunić je nespretno padao, kasnio, griješio... Ukratko, brljavio je, a napadači Red Bulla besramno su se poigravali njime.

- Istina je da nije baš briljirao u zadnje vrijeme, ali isto tako ni momčad nije odigrala dovoljno dobro da sakrije njegov hendikep s godinama, jer to je očito bio problem - rekao je Zlatko Kranjčar.

U Dinamo je Šimunić došao 2011. godine. Odigrao je 114 utakmica i zabio osam golova. Do kraja godine Dinamo očekuje još pet utakmica u prvenstvu i tri u Europskoj ligi. Osam utakmica u kojima će samo čekati šansu za onu oproštajnu, u kojoj će odigrati zadnje minute karijere, koja je počela prije 19 godina u Melbourne Knightsima.

- Ovo je samo logičan slijed, očito da je na zalasku i da više ne može - rekao je Cico, za kojeg je Šimunić rekao da mu je najdraži trener.

U Dinamu ga je kratko vodio Branko Ivanković, koji se nada se da će mu klub upriličiti dostojan oproštaj.

- Legenda je i to zaslužuje. Biologija čini svoje, a Dinamo treba igrače koji su spremni igrati na maksimalnom nivou, a to je u Ligi prvaka. Kod Šimunića je biologija učinila svoje - rekao je Ivanković.

Nasljednika mu u maksimirskom klubu traže već mjesecima. Zahvalit će se vjerojatno i Sigaliju, pa planiraju dovesti barem dva središnja braniča. Ponuđeno im je više od 200 igrača... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković