Obavijesti

Sport

Komentari 26

Joj, Slavene! Novi kiks još malo poljuljao san o Premiershipu

Joj, Slavene! Novi kiks još malo poljuljao san o Premiershipu

Drugi remi u nizu za WBA Bilića i Krovinovića znači da Leeds ima širom otvorena vrata prvog mjesta, ali i da se Brentford može približiti na samo bod zaostatka dva kola prije kraja Championshipa

VIDEO

Trudio se West Bromwich Albion, svim silama pokušao doći do gola i pobjede nad Fulhamom, ali završilo je 0-0 pa će Slaven Bilić imati o čemu brinuti u posljednja dva kola Championshipa.

Najbolju priliku za WBA propustio je Grady Diangana u 68. minuti kad je sam sa sedam, osam metara pucao malo pokraj gola, a pet minuta poslije Anthony Knockaert zaledio je Bilića sjajnim volejem s 20-ak metara koji je odsjeo na prečki.

Pokretanje videa...

00:05

U završnici je WBA dvaput tražio penal, ali glavni sudac Geoff Eltringham nije im udovoljio.

Nakon drugoga uzastopnog remija i čak 16. u 44 utakmice, ovaj put na Hawthornsu, WBA je i dalje drugi, ali više praktički nema pravo na pogrešan korak želi li izboriti izravan plasman u Premiership vrijedan oko 200 milijuna funti.

Leeds ostaje vodeći s dva boda više i utakmicom manje pa bi očekivanom pobjedom kod fenjeraša Barnsleya u četvrtak mogao praktički osigurati prvo mjesto i povratak u elitu nakon 17 godina.

Slavenu i Filipu Krovinoviću, koji je na ovoj utakmici ušao u trećoj minuti nadoknade, situacija nije tako komotna, ali i dalje imaju sve u svojim rukama. I drugo mjesto donosi izravan plasman u Premiership, a trećeplasirani Brentford zaostaje četiri boda uz utakmicu manje.

Dakle, ne želi li ovisiti o drugim rezultatima i osigurati promociju prije play-offa, WBA bi trebao pobijediti i Huddersfield Town na gostovanju, koji je 20. i grčevito se bori za ostanak, pa i Queens Park Rangers na domaćem terenu.

Trećeplasirani Brentford, pak, u sriejdu dočekuje osmi Preston North End koji se bori za doigravanje, potom gostuje kod Stoke Cityja koji je praktički osigurao ostanak, a u zadnjem kolu dočekuje posljednji Barnsley.

Ako može izvući išta dobro iz utakmice s Fulhamom, to je za Bilića činjenica što je upravo taj protivnik ostao pet bodova iza njega i teško ga može ugroziti u borbi za drugo mjesto.

Ne uspije li završiti na nekome od prva dva mjesta, West Bromwichu slijedi lutrija play-offa u kojem sudjeluju momčadi od četvrtog do sedmog mjesta. Kroz dva polufinala i eventualno finale na Wembleyu tražio bi veliku nagradu ulaska u Premieship, ali nadamo se da će sve riješiti i prije toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...