Sport

Komentari 0

Jordanov 'Dream Team' dres prodan je za: 216.000 dolara

Jordanov 'Dream Team' dres prodan je za: 216.000 dolara

Michael Jordan je najveća sportska ikona svih vremena. Kolekcionari su iskoristili rijetku priliku doći u vlasništvo njegovog dresa kojega je nosio igrajući za najbolju košarkašku momčad ikad sastavljenu

Dres s potpisom po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana kojega je nosio igrajući za 'Dream Team' na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine prodan je na 216.000 dolara, objavila je aukcijska kuća Robert Edward Auctions.

Dražba za Jordanov dres iz Barcelone poklopila se s premijerom dokumentarnog filma "Posljednji ples" (The Last Dance) koji govori o trofejnoj generaciji Chicago Bullsa koja je između 1991. i 1998. godine osvojila šest naslova NBA prvaka emitiranog na televizijskoj postaji ESPN i na Netflixu (za gledatelje u Europi).

Dražba je trajala dva tjedna, a početna cijena za dres bila je 25.000 dolara.

- Michael Jordan je najveća sportska ikona svih vremena. Kolekcionari su iskoristili rijetku priliku doći u vlasništvo njegovog dresa kojega je nosio igrajući za najbolju košarkašku momčad ikad sastavljenu - objavio je Brian Dwyer, predsjednik Robert Edward Auctionsa, kuće specijalizirane za prodaju skupocjenih sportskih memorabilija.

Tijekom OI u Barceloni 'Dream Team' je odigrao dvije utakmice protiv Hrvatske (Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa... Izbornik Petar Skansi) - jednu u natjecanju po skupinama, a drugu u finalu.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci