Sport

Komentari 45

Mourinho je novi trener Rome: Stiže prije početka iduće sezone

Mourinho je novi trener Rome: Stiže prije početka iduće sezone

Na tu ulogu portugalski stručnjak dolazi nakon što je raskrstio s Tottenhamom, ali s radom u Romi neće započeti odmah, već uoči sljedeće sezone

Jose Mourinho postat će novi trener talijanske Rome, priopćili su iz kluba.

POGLEDAJTE VIDEO: Mourinho mu pomogao da preboli koronu

Na tu ulogu portugalski stručnjak dolazi nakon što je raskrstio s Tottenhamom, ali s radom u Romi neće započeti odmah, već uoči sljedeće sezone.

Potpisao je trogodišnji ugovor koji će trajati do ljeta 2024. godine.

- Sretni smo i oduševljeni što možemo zaželjeti dobrodošlicu Mourinhu - rekao je predsjednik kluba Dan Friedkin pa nastavio:

- Radi se o velikom prvaku koji je osvajao na svakoj razini. Jose će doprinijeti fantastičnim vodstvom i iskustvom našem ambicioznom projektu. Njegovo zapošljavanje je velik korak za dugoročnu gradnju i stvaranje pobjedničke kulture u našem klubu.

Mourinho je dosad trenirao Porto, Chelsea, Inter, Real, United i Tottenham, a u karijeri je dosad osvojio 25 velikih trofeja.

- Zahvaljujem obitelji Friedkin što me odabrala da vodim ovaj veliki klub. Nakon sastanaka s vlasnicima i Tiagom Pintom odmah sam shvatio kakve ambicije imaju za Romu. Jednake onima koje ja imam godinama i onoj želji koja me uvijek motivirala. Zbog toga želimo sagraditi pobjednički projekt sljedećih godina. Jedva čekam početak ovog posla - rekao je Portugalac.

- Njegova želja za pobjedom i strast za igrom oborila nas je s nogu. Bez obzira na broj trofeja koje je osvojio, njegov glavni fokus uvijek je na još jednom. Ima znanje, ima iskustvo, ima sposobnost voditi na svim razinama - rekao je Tiago Pinto, generalni menadžer Rome.

 

Najčitaniji članci