Sport

Komentari 6

Josip Juranović je prvak Poljske!

Josip Juranović je prvak Poljske!

U Poljsku je stigao u ljeto 2020. iz Hajduka, a već u svojoj debitantskoj sezoni osvojio naslov prvaka što mu je ujedno i prvi trofej u profesionalnoj karijeri. Bravo, Josipe

Legia iz Varšave osigurala je naslov poljske "Ekstraklase" nakon što drugoplasirani Rakow u prvoj utakmici 28. kola nije slavio na gostovanju kod Jagiellonije pa više ni matematički ne može do naslova. 

Bivši igrač zagrebačke Dubrave i Hajduka, Josip Juranović (25), tako može staviti šampanjac na hlađenje budući da je osvojio naslov u debitantskoj sezoni u poljskom klubu, a i općenito prvi trofej u profesionalnoj karijeri.

Juranović je u Legiju stigao ovog ljeta iz Hajduka, a za poljski je klub ove sezone odigrao 29 utakmica u svim natjecanjima te zabio jedan gol i asistirao za još šest.

U hrvatskoj reprezentaciji je debitirao još pod vodstvom Ante Čačića 2017., ali je na službeni nastup čekao sve do kraja prošle godine kada je zamijenio ozlijeđenog Vrsaljka i igrao Ligu nacija, a u nedavnom ciklusu i dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Jedan Juranovićev suigrač sprema još veće slavlje, a radi se o golmanu Arturu Borucu (41) koji je svoju prvu titulu s Legijom osvojio davne 2002. godine.

Najčitaniji članci