Obavijesti

Sport

Komentari 15

Juniori Dinama za polufinale LP-a: Gdje gledati susret iz Nyona?

Juniori Dinama za polufinale LP-a: Gdje gledati susret iz Nyona?

Ovo je Dinamovim juniorima treći plasman u četvrtfinale. Prije četiri godine su izbačeni zbog administrativne pogreške, a prošle sezone su izgubili od Chelseaja. Ovaj put se nadaju prolasku u polufinale...

VIDEO

Nakon seniorske Lige prvaka koja se vratila prije tjedan dana, od danas nam se vraća i juniorska Liga prvaka i to uz hrvatski štih. Mladi nogometaši Dinama će danas od 18 sati zaigrati protiv vršnjaka iz Benfice za veliko polufinale Lige prvaka!

Ali ovaj put u potpuno drugačijim okolnostima. Susret se zbog korona virusa igra u Nyonu bez gledatelja i uz najstrože epidemiološke mjere, a na klupi 'modrih' ovaj put neće sjediti Igor Jovićević, već Goce Sedloski. Jovićević je u prethodne dvije godine s Dinamovim mladićima napravio čudo i zbog toga je dobio priliku u prvoj momčadi gdje je zamijenio Nenada Bjelicu, ali nije se dugo zadržao. 

Makedonac je uskočio u Jovićevićeve cipele i pokušat će nastaviti koračati njegovim koracima, a to će biti jako teško. Dinamo je u skupini završio ispred Šahtara i Manchester Cityja te iza Atalante pa su kao drugoplasirana momčad svoje skupine osigurali prolazak u šesnaestinu finala. 

Nakon teških 90 minuta Dinamovi klinci su pobijedili Dinamo Kijev nakon penala, a isti scenarij gledali smo i u osmini finala protiv snažnog Bayern Münchena. Bavarci su bili favoriti, ali to se nije vidjelo na travnjaku. Jovićevićeve trupe su brzo došle do 2-0, ali Nijemci su se vratili. Gledali smo opet dramu penala, a tamo su se opet sjajno snašli 'modri' koji su proslavili prolazak u četvrtfinale. 

Nyon: Trening mladih Dinamovih nogometaša uoči sutrašnje utakmice protiv Benfice

Dinamo je prvo trebao igrati protiv Benfice na Maksimiru. Očekivao se pravi spektakl, na tisuće gledatelja, ali sve je prekinuo korona virus. Dinamovci od ožujka nisu igrali u Ligi prvaka, a onda je Uefa odlučila kako će se završnica odigrati u Nyonu. 

Utakmica počinje u 18 sati, a prijenos susreta možete pratiti na Areni 1. Ako Dinamo pobijedi, u polufinalu će igrati protiv protiv pobjednika susreta  Midtjyllanda i Ajaxa. Polufinala se igraju 22. kolovoza, a finale je 25. kolovoza. 

Nyon: Trening mladih Dinamovih nogometaša uoči sutrašnje utakmice protiv Benfice

- Šteta je jedino što protiv Benfice ne igramo na svom terenu pred svojom publikom, ali što možemo. Ne idemo ondje tek toliko da odigramo utakmicu, ovo je povijesna prilika i za klub i za nas. Znamo ih, gledali smo ih i analizirali. Jedna su od najboljih momčadi u Europi, ali time ne tražim alibi. Benfica je bila prva u skupini sa pet pobjeda u šest utakmica, u gostima su pobijedili Zenit sa 7:1 i RB Leipzig sa 3:0, u osmini finala Liverpool sa 4:1. Benficu je jedino pobijedio Lyon, i to s 2:1 uz pobjednički gol u sučevoj nadoknadi vremena. Ali, unatoč svemu tome, mi ćemo se postaviti kao Dinamo, dakle s čvrstim gardom. Znamo kakva je Benficina škola, ali znamo i kakva je Dinamova - rekao je Goce Sedloski. 

Ovo je Dinamovim juniorima treći plasman u četvrtfinale. Prije četiri godine trebali su igrali protiv Barcelone na Maksimiru, ali Uefa ih je izbacila zbog administrativne pogreške. Prošle sezone su se za polufinale borili protiv Chelseaja, ali tada su izgubili na penale. 

Ovaj put se igra na neutralnom terenu, ali nadamo se da će se mladi dinamovci i danas veseliti. Ako ništa, može i na penale. Već su pokazali da su se specijalizirali za to....

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani