Obavijesti

Sport

Komentari 69

Juri Jurin Dinamo: Napad je tip-top, ali nedostaje Benković

Juri Jurin Dinamo: Napad je tip-top, ali nedostaje Benković
1

SLATKE BRIGE - ILI MOŽDA NE? Nikola Jurčević zna da ima još dosta posla da Dinamo na ljeto učini konkurentnim u Europi. Napadački djeluje sjajno, pokreće ga mladost, ali u obrani "kašlje"

VIDEO

Kada velikog rivala pobijediš 3-0 i uđeš u finale Kupa, teško je ne biti zadovoljan. Doista, nakon turbulentnog početka proljeća, triju poraza u četiri utakmice i smjene Marija Cvitanovića, Dinamo ima mnoštvo razloga za zadovoljstvo.

"Modri" pod Nikolom Jurčevićem nisu primili gol u tri utakmice, a zabili su ih pet, i uvjerljivom pobjedom nad Rijekom 3-0 u polufinalu Kupa na Maksimiru kupili si kartu za miran završetak sezone uoči finala protiv Hajduka 23. svibnja. Jer teško je vjerovati da osam bodova prednosti u prvenstvu mogu prosuti.

Briljantni Ćorić, Sosa i Olmo! Klinci su odveli Dinamo u finale
Briljantni Ćorić, Sosa i Olmo! Klinci su odveli Dinamo u finale

Dinamo je napadački protiv Riječana djelovao sjajno od početka. Skok Rrahmanija, prodori Stojanovića i osobito Sose po bokovima uz opasne ubačaje pred gol, prekidi Danija Olma, killerski instinkt i prvijenac Hajrovića... Navijači plavog kluba koji su toga sunčanog popodneva bili na Maksimiru doista su mogli uživati.

Posebnu pohvalu zaslužuje Ante Ćorić, čovjek na čija se pleća, kao talentiranog kreatora igre i nositelja "desetke", uvijek stavljao veliki teret i velika očekivanja. Jurčević je pronašao način kako da ponovno izvuče ono najbolje od njega: dozira mu minutažu jer zna da nakon ozljede nema kapacitet igrati svih 90 minuta, a on u svojih 30-ak minuta pokazuje sav raskoš talenta koji posjeduje.

Kek: Zebec nam se smijao u facu, cirkus je počeo u 46. min
Kek: Zebec nam se smijao u facu, cirkus je počeo u 46. min

Dvije akcije u kojima je Ante sudjelovao protiv Rijeke u posljednjih pola sata bile su dovoljne da Dinamo sasvim slomi otpor branitelja naslova - prvo čudesna lopta u prostor Soudaniju kroz srce riječke obrane koju je Alžirac krasno pretvorio u drugi gol postavši najbolji strijelac kluba protiv Rijeke u povijesti s 14 golova, a potom i požrtvovni trk i udarac nakon proigravanja Stojanovića koji je, uz malu pomoć sreće i bloka Župarića, završio u mreži.

Bio je to prvi Ćorićev gol ove godine, tek četvrti ove sezone. Sve ih je zabio na Maksimiru koji je ovaj gol pozdravio ovacijama i pljeskom. Takav Ante Ćorić treba ovom Dinamu.

Ruku na srce, nisu sve stvari u igri Dinama protiv Rijeke izgledale bajno. Dok se za napad može reći da je tip-top jer ne znaš od koga prijeti veća opasnost - Olma, Gavranovića, Hajrovića, Ćorića ili nekog petog - obrana je pokazala dosta slabosti, pogotovo - s igračem više. Uostalom, na tom tragu bili su i komentari Hajrovića i Jurčevića, koji su priznali kako Dinamo u nekim segmentima nije igrao dobro.

Ćorić igrač utakmice, Bradarić ispao tragičar, Heber usamljen
Ćorić igrač utakmice, Bradarić ispao tragičar, Heber usamljen

Izostanak Nikole More itekako se osjeti u kontroli posjeda lopte, što su gosti s Rujevice često koristili i polukontrama i kontrama dolazili u izgledne situacije. Stoperski par Rrahmani i Perić bio je pod dojmom važnosti utakmice pa su im brzanci Héber i Acosty često radili probleme.

Marka Leškovića vjerojatno neće biti do kraja sezone, a Filip Benković još nije stekao dovoljnu razinu spreme da ga Jurčević gurne u vatru. Njegova kvaliteta i razina igre zbog koje je stekao određene simpatije europskih klubova nedostaju Dinamu da i u tom pogledu bude dobar. Jer ono što nisu kaznili Rudeš, Inter ili Rijeka netko drugi vjerojatno hoće.

U međuvremenu, Jurčević mirno može pripremati momčad za finale sezone, poglavito u sljedeće dvije utakmice protiv Istre i Cibalije, prije nego što još jednom odigra derbije s ostala tri člana velike četvorke, Osijekom, Hajdukom i Rijekom pa, po završetku HNL-a, u Vinkovcima odgovori na ključno pitanje: vrijedi li ovakav Dinamo dvostruke krune?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0:  Počela snažna kiša, obrane čuvaju prazne mreže u derbiju
FINALE KUPA UŽIVO

GLEDAJ UŽIVO Dinamo - Rijeka 0-0: Počela snažna kiša, obrane čuvaju prazne mreže u derbiju

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi