Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Jurić: Thuram, ja nisam rasist! A s Balotellijem sam sve riješio

Niti sam rasist, niti sam opasan, kako kaže Thuram, nego sam iskren. Ne mogu reći da sam čuo hukanje ako nisam. A s Balotellijem sam se čuo i sve smo riješili, rekao je Veronin trener Ivan Jurić

Foto: Ciro De Luca, Boesl, Marc Aspland
1 komentara

U Serie A, na utakmici Verone i Brescije (2-1), prošlog se vikenda dogodio rasistički ispad domaćih navijača prema gostujućem napadaču Mariju Balotelliju (29).

Nije to Veroni prvi takav slučaj, a među prozvanima se nakon svoje reakcije našao i Veronin trener, Splićanin Ivan Jurić (44).

Jurića je nekadašnji francuski reprezentativac i gorljivi borac protiv rasizma Lilian Thuram (47) nazvao 'opasnim' nakon što je hrvatski trener izjavio da nije čuo rasističke uvrede tj. hukanje s tribina.

Ivan Jurić odgovorio je i Thuramu, a time i svima koji mu pokušavaju udariti stigmu rasizma.

- Niti sam opasan, niti sam rekao išta opasno kao što si dozvoljava presuđivati Thuram bez da zna išta o meni. Njegova je izjava ishitrena i površna, a upravo su takve riječi opasne te bez poštovanja prema meni kao čovjeku - govori Jurić.

FILE PHOTO: Serie A - Brescia v Inter Milan SRAMOTNI RASISTIČKI ISPADI 'Crnac neka vam čisti stadion', 'Nećemo Židove u svom klubu'

- Nisam nikada, ali ama baš nikada, niti opravdao rasizam, niti umanjivao bilo kakve rasističke i(li) diskriminatorske ispade. A sam sam bio meta vulgarnih, odvratnih uvreda. U privatnome sam razgovoru s Balotellijem raščistio sve moguće nesporazume - rekao je Veronin trener pa dodao:

- Prošle sam nedjelje rekao da nisam čuo ništa osim zvižduka, a isto su rekli i svi koji su bili u mojoj blizini tj. na dijelu stadiona na kojem i ja. Da sam rekao suprotno od toga, lagao bih. To ne znači da sam rasist nego da sam iskren! Unatoč tome što bi mi prošle nedjelje možda bilo komotnije da sam istupio neiskreno - izjavio je hrvatski trener s Veronine klupe, Ivan Jurić.

 
Naši partneri pišu
Message