Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jusup: Domaći teren očito nije prednost u ovoj seriji; Subotić: Zadar ima obje ruke na trofeju

Jusup: Domaći teren očito nije prednost u ovoj seriji; Subotić: Zadar ima obje ruke na trofeju

Uvijek kažem da treba dobiti tri finala da postaneš prvak. Mi smo dobili prvo i drugo finale, sada treba dobiti i treće. Nije se bilo lako vratiti u ovakvoj atmosferi, rekao je trener Zadrana

VIDEO

Zadar je i u drugoj finalnoj utakmici u Splitu pobijedio žute, ovaj put nakon produžetka (94-84) i tako došao nadomak četvrtog naslova prvaka.

- Uvijek kažem da treba dobiti tri finala da postaneš prvak. Mi smo dobili prvo i drugo finale, sada treba dobiti i treće. Nije se bilo lako vratiti u ovakvoj atmosferi, tražio sam od igrača da budu strpljivi jer Split je jako dobra momčad, u stanju su okrenuti rezultrat... Kad su poveli sedam razlike pred kraj, pozvali smo time out, smirili se i dogovorili, izborili produžetak, pogodili dvije trice i riješili utakmicu. Hvala publici što su došli u ovako velikom broju, sada nas čeka treća finalna utakmica. Neće nam biti lako, Splita nismo dobili u Višnjiku, sve su utakmice bile neizvjesne... Vidjet ćemo, očito domaći teren nije toliko velika prednost u ovoj seriji. Mi smo sada blizu, ali i daleko - rekao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Pokretanje videa...

Tornado slavi pobjedu Zadra 02:24

Luka Božić s 30 koševa, 15 skokova i sedam asistencija bio je uvjerljivo najbolji igrač utakmice. Kod Splita je Shannon Shorter ubacio 20.

- Čestitke Zadru na drugoj pobjedi, ovo je jako težak udarac za nas. Dali smo sve, većim dijelom utakmice odradili smo sve što smo htjeli, ali zadnje dvije i pol minute smo pali. Oni su se lagano vratili nakon naših sedam razlike i prelomili utakmicu. Previše smo puta prošli i previše problema iza sebe ostavili da ne bismo išli u Zadar po pobjedu. Trebat će nam izrazito velika mentalna snaga nakon ovakvog poraza i to će biti najvažnije u pripremi utakmice. Mentalni dio će biti jako bitan, oni sada imaju obje ruke na trofeju, ali mi ćemo se potruditi da ne damo da nas lagano pobijede. Ja sam znao prije ove utakmice da bi bilo dobro uzeti pobjedu, ovdje oni puno lakše igraju nego na Višnjiku. Nama je to uvijek problem u serijama sa Zadrom, oni su ovdje kao doma. Idemo u Zadar pokušati zakuhati seriju - kazao je Srđan Subotić, trener Splita.

Split: Split i Zadar igraju prvu utakmicu finala doigravanja prvenstva Hrvatske za košarkaše

Dario Drežnjak kod Zadra ubacio je 19 koševa.

- Kao i u prošloj utakmici, tako je i u ovoj bila dobra atmosfera. Igrali smo jako energetski, velika je bila potrošnja. Oni su bolje igrali u prvom dijelu, mi smo se vratili u igru, što nam je pomoglo u nastavku utakmice. Na kraju smo pokazali karakter, vratili se u utakmicu i u produžetku zasluženo pobijedilo. Ova publika je fantastična, rade vrhunsku atmosferu i oni nam daju dodatnu energiju. Nadam se u Zadru da će to biti još i jače jer će nam to trebati. Mi moramo dati sve od sebe. Luka Božić je cijelu sezonu pokazao kakav je radnik i koliko dobar igrač. Cijelu sezonu svaku utakmicu vuče Zadar i na tome mu mogu samo čestitati - kazao je Drežnjak.

Split mora dobiti preostale tri utakmice ako želi uzeti naslov nakon 20 godina. Prva je iduća u nedjelju u Višnjiku (20 sati).

- Težak je ovo poraz za progutati, imali smo priliku, nismo isporučili kad je bilo najbitnije. Treba se pomiriti s porazom i pokušati se vratiti. Imam osjećaj da su se oni svaki put vraćali šutem na svaki naš šut, ali mi vjerujemo da ništa nije gotovo. Treba dignuti glavu i ići dalje - kazao je Tonko Vuko, košarkaš Splita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili