Obavijesti

Sport

Komentari 31

‘Kad je Šuker tatu Petera, neka Mandžo natovari sina Kaspera’

‘Kad je Šuker tatu Petera, neka Mandžo natovari sina Kaspera’
2

CHRISTIAN ERIKSEN JE OPASAN Igrao sam protiv njega sedam, osam puta. On je igrač koji odlučuje utakmice, ali znao sam ga i pobjeđivati, rekao je Milan Badelj

VIDEO

Da su svi naši igrači kao Milan Badelj, za Hrvatsku ne bi bilo straha. Miki je pravi primjer mnogim igračima koji smatraju da su iznad Hrvatske.

- Dobio sam dosta poruka, u mojim Gajnicama je ludnica. I koliko možemo daleko? Sigurno do Maksimira - počeo je kroz smijeh Badelj.

Prije samo dvije godine na Europskom prvenstvu bio je naš najstandardniji igrač, uz Danijela Subašića i Darija Srnu jedini hrvatski igrač koji je igrao sve minute protiv Turske, Češke, Španjolske i Portugala.

Tihi majstor: Uzor mu Zidane, a majka temelj velike karijere
Tihi majstor: Uzor mu Zidane, a majka temelj velike karijere

Dvije godine kasnije je na klupi, no ne buni se. Čeka svoju priliku, a kad ju je dočekao, ne da ju je iskoristio već je bio najbolji na terenu. Iako, najveći kritičar uvijek mu je bila - mama. Uvijek bi pronašla neku zamjerku.

- Ne razumije se previše u nogomet, ali vidi neke stvari na terenu i kaže mi kako bi ona nešto napravila i što bi učinila na mom mjestu. Danci? Baš su dobri. Nisu izgubili od Francuza, dobili su Peru od kojeg smo mi izgubili. Imaju Christiana Eriksena, koji je vrhunski igrač. Znam ga dobro... Protiv Danaca nisam nikad igrao - rekao je Badelj.

To i nije teško jer nitko iz ove generacije nikad nije igrao protiv Danske. Posljednji susret protiv Danaca imali smo 2004.

- Ali sam igrao puno puta protiv Eriksena. S Dinamom protiv Ajaxa, s Fiorentinom... To je četiri, pet... Ma sedam, osam puta sam igrao protiv njega, sigurno.

Pamtite ga po dobrom ili porazima?

- Ma bilo je i jednog i drugog. S Dinamom smo izgubili 4-0 i 2-0, ali znao sam ga i pobjeđivati. U svakoj situaciji zna što i kako napraviti. To je igrač koji odlučuje utakmice.

Badelj je rođen 1989., a kad je Hrvatska igrala jednu od svojih najboljih utakmica u povijesti, protiv Danske u Sheffieldu, na Euru 1996. godine, Badelj je imao sedam godina i tek je počeo igrati u Ponikvama, na igralištu udaljenom pet minuta od zgrade u kojoj je živio.

- Ma, manje od pet minuta, dvije minute.

Tada je uživao u potezima Zinedinea Zidanea, a kasnije se prebacio u ‘fan club’ Francesca Tottija.

- Sjećam se, i to jako dobro. Utakmice protiv Portugala, kad smo izmiksali sastav i izgubili 3-0 već se ne sjećam dobro, ali Danske kao jučer.

Naš najbolji igrač čovjek je bez kluba, Perišić je potvrdio klasu
Naš najbolji igrač čovjek je bez kluba, Perišić je potvrdio klasu

Što mu se najviše urezalo u pamćenje?

- Lob - pokazao je rukom i nastavio.

- Asanović mu je dodao preko cijelog terena, Šuker primio i onda ovo - opet je pokazao rukom - majstorski.

Davor Šuker tada je dva puta ‘probušio’ Petera Schmeichela, u nedjelju će na golu biti njegov sin Kasper.

- Više nema Šukera, ali imamo sjajne napadače. Ako je Šuker tatu, neka Mandžukić sina natovari. Ma, bilo tko neka ga natovari, samo da mi prođemo.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske