Sport

Komentari 10

Kad Perez doda gas: Realov je novi Bernabeu čak dvostruko jeftiniji od stadiona Tottenhama

Kad Perez doda gas: Realov je novi Bernabeu čak dvostruko jeftiniji od stadiona Tottenhama

U renovaciju Santiago Bernabeua ulupat će 525 milijuna eura, što je i dalje dvostruko manje nego što je koštao novi Tottenhamov dom. Real bi do kraja sezone trebao igrati u svom kampu koji prima šest tisuća ljudi

I dok naši gradski i klupski oci prebacuju odgovornost s jednih na druge, u Realu su se poveli krilaticom: “Nema odmora dok traje obnova”.

U renovaciju Santiago Bernabeua ulupat će 525 milijuna eura, što je i dalje dvostruko manje nego što je koštao novi Tottenhamov dom. Cijeli projekt predsjednik Reala Florentino Perez najavio je još 2016., a renovacija je počela 2019. te je planirano da će radovi završiti do 2022.

Nitko nije vjerovao da će nekom situacija oko korona virusa pogodovati, ali Realu je sve sjelo kao “as na desetku”. Naime, prekid natjecanja iskoristili su kako bi ubrzali radove, a do kraja sezone Real bi trebao igrati u kampu Valdebebasu na stadionu Alfreda di Stefana koji prima 6000 ljudi te na njemu igra druga momčad Reala.

Madriđani će iduću sezonu igrati na Bernabeuu, ali sa smanjenim kapacitetom jer će se sređivati tribina po tribina. Također, realovci će dobiti potpuno novi pomični travnjak. Nekoliko puta stadion je proširivan, a zadnji “facelifting” imao je 2011., kad je proširen na sadašnjih 81 tisuću sjedećih mjesta.

Gradske vlasti stopirale su novo proširenje pa će u ovoj renovaciji kapacitet ostati isti, a da bi se dobilo na komforu, neki su klupski uredi prebačeni u klupsku bazu u Ciudadu. Perez je pronašao način, nema te birokracije koja ga može zaustaviti. Kod nas je situacija dijametralno suprotna.

- Bez 40 milijuna eura ne možete zabiti ni prvu lopatu - ispalio je prošle godine gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Eh, da je to samo 40 milijuna eura. U “šminkanja” Maksimira ulupano je nekoliko stotina milijuna kuna. Uništa.

Najčitaniji članci