Obavijesti

Sport

Komentari 15

Hezonjina pobjednička trica u debiju: To je tek početak puta

Hezonjina pobjednička trica u debiju: To je tek početak puta
3

Hrvatski rekorder na NBA draftu Mario Hezonja sjajno je počeo svoju karijeru u dresu Orlando Magica. U prvoj utakmici Ljetne lige Mario je zabio tricu za pobjedu

VIDEO

Bolji start u dresu Orlando Magica Mario Hezonja (20) vjerojatno nije mogao poželiti. U svojoj provoj utakmici Ljetne lige za Magic Hezonja je zabio tricu za pobjedu protiv Los Angeles Clippersa.

Orlando Magic pobijedio je 75-74, a Hezonja je pobjednički koš zabio 13 sekundi prije kraja utakmice. I naravno, euforične Amerikance odmah natjerao da ga još malo jače zavole.

'Scena kao da je proizašla ravno iz filmskog scenarija. Primio je loptu na krilnoj poziciji, njegov Orlando zaostajao je dva, a onda smo vidjeli dio njegovog legendarnog samopouzdanja koje je donio sa sobom iz Europe', piše službena stranica Orlanda.

Hezonja je na parketu proveo 24 minute te postigao 12 koševa uz dva skoka i dvije asistencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Morate samo šutnuti bez straha, zabiti i završiti posao. Naravno da sam vjerovao da mogu zabiti, da nisam, ne bih ni bio ovdje - rekao je Hezonja koji je s momčadi uspio odraditi tek dva treninga.

VIDEO

No suigrači ga već cijene kao igrača koji bi mogao odlučivati utakmice i u NBA-u.

- Pričao sam neki dan s njim i shvatio da je on profesionalac praktički od 11. godine. To nam je trebalo, igrač na kojeg pritisak ne utječe. Mario je spreman - rekao je Aaron Gordon .

No Hezonja je ipak priznao malu nervozu na početku svoje prve utakmice.

- Da, bilo je malo čudno na početku, previše sam davio loptu. U odnosu na Europu sve je različito, no ovo će mi biti odlična priprema za ono što me očekuje u NBA utakmicama. Kemija sa suigračima za mene je najvažnija, važnija čak i od same košarke. Već nakon dva treninga je odlično, a bit će još i bolje - otkrio je Mario.

I doista, čini se da mu suigrači vjeruju te su oduševljeni njegovim mogućnostima. Potvrdio je to i jedan od trenera Orlanda.

- Nije oklijevao i bez problema je zabio pobjednički koš. Očito je da je sjajan šuter i strašan atleta. Ovo mu je bio tek drugi dan s nama, a izašao je na teren i napravio vraški dobar posao . Nastavit će rasti jer još uči naše akcije, no morate biti slijepi da ne shvatite kakav je talent - rekao je trener Adrian Griffin, a Hezonja uz širok osmijeh zaključio:

- Ovo je tek početak puta!

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener