Obavijesti

Sport

Komentari 61

Kakav je PAOK? Osam Hrvata je igralo za njega, jedan je danas u Dinamu i Grci ga obožavaju...

Kakav je PAOK? Osam Hrvata je igralo za njega, jedan je danas u Dinamu i Grci ga obožavaju...

Prema Transfermarktu, PAOK vrijedi 71,1 milijun eura, dok je Dinamo prema istom izvoru procijenjen na 70,9 milijuna. PAOK je drugi u prvenstvu, vodi mrtvu trku s AEK-om...

VIDEO

Dinamo je u osmini finala Konferencijske lige izvukao PAOK. Prva utakmica je 7. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Solunu.

POGLEDAJTE VIDEO: Takuro Kaneko nakon Betisa

Pokretanje videa...

kaneko izjava nakon betisa 05:15

Igra Bugarin koji je zabijao Hrvatima

Prema Transfermarktu, PAOK vrijedi 71,1 milijuna eura, dok je Dinamo prema istom izvoru procijenjen na 70,9 milijuna. Najvredniji je igrač grčke momčadi Giannis Konstantelias (20). Radi se o profinjenom veznjaku koji ima četiri nastupa i gol za Grčku. Ove sezone za PAOK je odigrao 39 utakmica u svim natjecanjima uz deset golova i šest asistencija.

U PAOK-u je i jedan Hrvat. Golman Dominik Kotarski (24) nezamjenjiv je među vratnicama grčkoga kluba. Prošao je Dinamovu školu pa kao golobradi mladić otišao u Ajax. Potom je preko Gorice izborio transfer u PAOK. Grci su ga kupili od turopoljskoga kluba u ljeto 2022. za dva milijuna eura.

PAOK u Konferencijskoj ligi

Jako je opasan bugarski napadač Kiril Despodov (27). Vrijedi četiri i pol milijuna eura, a u PAOK je došao u rujnu prošle godine iz Ludogoreca. Despodov je u 45 nastupa za reprezentaciju postigao 22 gola, kapetan je nacionalne selekcije. Jedan od golova postigao je i Hrvatskoj. "Vatreni" su u ožujku 2022. igrali prijateljsku u Kataru s Bugarskom i pobijedili 2-1.

Despodov je svojevremeno za Ludogorec igrao protiv Dinama. Spomenuti klubovi sastali su se u trećem pretkolu LP-a 2022. Dinamo je u gostima pobijedio 2-1, a u uzvratu 4-2. Oba gola za Bugare na Maksimiru zabio je upravo Despodov.

PAOK je u grčkom prvenstvu trenutačno drugi s 51 bodom. Bod više ima prvoplasirani AEK.

Josip Mišić postao ikona

Za Dinamova protivnika igralo je osam Hrvata. Tonči Gabrić došao je u PAOK 1991. iz Rijeke te je u Grčkoj bio dvije sezone, skupio je 49 utakmica. Goran Milanko igrao je za PAOK u sezoni 94/95. Ovaj veznjak u 14 utakmica zabio je jedan gol.

Golman Dario Krešić bio je u PAOK-u od 2009. do 2012. Skupio je 59 utakmica. Stoper Gordon Schildenfeld bio je u PAOK-u 2013. te je skupio 19 utakmica i postigao gol. Marin Leovac bio je u PAOK-u od ljeta 2015. do veljače 2018. pa se vratio u Rijeku, a kasnije je potpisao za Dinamo. Za PAOK je odigrao 93 utakmice uz četiri gola.

Veliki trag u PAOK-u ostavio je i Josip Mišić, danas veznjak Dinama. Bio je u klubu od siječnja 2019. do ljeta 2020. Odigrao je 42 utakmice te postigao sedam golova. S PAOK-om je osvojio prvenstvo, a izabran je i u najbolji momčad kluba u desetljeću. PAOK je na taj naslov čekao 34 godine.

Grčki novinari kažu nam da je Mišić u PAOK-u ikona i da će ga navijači dočekati kao kralja. Bio je MVP sezone. Grci ga nisu otkupili od Sportinga jer je Mišić tad imao zdravstvenih problema, operirao je tumor testisa. Vratio se u Sporting, a kasnije ga je kupio Dinamo.

Antonio Mirko Čolak bio je u Dinamu od 2020. do 2022. U 39 utakmica postigao je četiri gola. Osmi je Hrvat u PAOK-u postao spomenuti Kotarski.

Dinamo dvaput gubio od PAOK-a

Dinamo igra na tri fronta. Ganja prvenstvo, Kup i Europu. PAOK je nedavno ispao iz Kupa. Nakon raspucavanja bolji je bio Panathinaikos (3-2 ukupno).

Zagrebački klub s PAOK-om je u povijesti igrao samo dvaput. Bilo je to davne 2010. u skupini Europske lige. U obje su Grci pobijedili 1-0. Posebno Dinamove navijače boli ona u posljednjem kolu skupine. Dinamu je trebala pobjeda za prolaz i osiguravanje proljeća u Europi, trener je bio Vahid Halilhodžić. Međutim, u 60. minuti Maksimir je dodatno zaledio Salpingidis. Bilo je -10 te večeri.

Zagreb: Nakon utakmice ogor?eni navija?i bacali Dinamove kape i šalove

Za Dinamo su spomenuti susret započeli: Kelava - Etto, Barbarić, Tonel, Cufré - Tomečak, Badelj, Calello, Sammir, Ademi - Beqiraj.

Usporedba Dinama i PAOK-a:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića