Obavijesti

Sport

Komentari 17

Kako dalje? Hrvatsku u travnju čekaju teške kvalifikacije za SP

Kako dalje? Hrvatsku u travnju čekaju teške kvalifikacije za SP

Svjetsko prvenstvo 2023. godine ugostit će Švedska i Poljska. Devet europskih reprezentacija će se za svoje mjesto boriti kroz kvalifikacije, a među njima i Hrvatska. Ždrijeb je već u subotu

VIDEO

Ovo Europsko prvenstvo pokazalo nam je ono što se dalo naznačiti na prošlom SP-u u Egiptu. Hrvatska više nije rukometni vrh. Istina, nismo imali Domagoja Duvnjaka, korona virus nas je poharao zbog čega je izbornik Hrvoje Horvat koristio 30 igrača i za svaku utakmicu zvao nove.

Pokretanje videa...

Hrvatska ostala bez polufinala Eura 01:00

Ali, u Egiptu smo završili na 15. mjestu što nam je bio najgori plasman u povijesti SP-a, a sada u Mađarskoj i Slovačkoj smo osvojili tek osmo mjesto. Zadnji put smo tako loše plasirani bili samo 2002. godine kada smo bili 16. Uz to nismo niti vidjeli Tokio i to je jasan pokazatelj da nešto ne štima. Ne treba tražiti alibije, kriviti korona virus koji nas je poremetio, već prihvatiti realnost.

Temelji su nam ozbiljno uzdrmani, a možemo ih učvrstiti samo tako da još više radimo, ulažemo u naš rukomet i promoviramo mlade igrače. Da Domagoj Duvnjak nije otpao zbog korona virusa i ozljede leđa, da David Mandić nije dobio plavi karton protiv Francuske, a onda u konačnici se i zarazio virusom, pitanje je bi li Marin Jelinić i Tin Lučin ikada dobili pravu šansu i isprofilirali se u nositelje naše reprezentacije. Njih dvojica su, uz još neke mlade igrače, jedini razlog zašto ćemo ipak po nečemu pozitivnom pamtiti ovaj EP.

Hrvatski rukometaši nakon izgubljene utakmice od Danske pozdravljaju navijače

Svi u reprezentaciji moraju zasukati rukave i ozbiljno se primiti rada jer nema puno vremena za analizu i žaljenje. Kako je završila na osmom mjestu, Hrvatska će se kroz kvalifikacije morati boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo. A kvalifikacije će biti itekako paklene. 

SP će sljedeće godine ugostiti Poljska i Švedska od 11. do 29. siječnja. Kako su domaćini, imaju zagarantirano mjesto na prvenstvo, a osim njih, direktan plasman ostvarili su i svjetski prvaci Danci. Iz Europe će još 12 reprezentacija na SP, od čega tri reprezentacije koje budu među prvih pet na aktualnom Euru, a ostalih devet će se za svoje mjesto boriti kroz kvalifikacije. Među njima i Kauboji.

Hrvatska izgubila od Danske i ispala iz utrke za medalju na Europskom prvenstvu

Ždrijeb je na rasporedu već u subotu, igraju se prva i druga runda, a naši reprezentativci će se priključiti u drugoj. 

Igraju se dvije utakmice, drugi krug na rasporedu je 11. i 17. travnja ove godine, a protivnik će nam biti neka od reprezentacija koja će igrati u prvoj rundi. Potencijalni protivnici su Portugal, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, BiH. Nimalo bezazleni. 

Stockholm: Tuga rukometaša Hrvatske nakon izgubljene utakmice u finalu rukometnog EP

Pitanje je tko će od igrača iz aktualnog rostera biti na raspolaganju, hoće li Domagoj Duvnjak biti zdrav, koga će Hrvoje Horvat uopće pozvati. Pitanje je hoće li se 'smilovati' pa pozvati veterane poput Manuela Štrleka, Marina Šege i Igora Karačića koje smo toliko puta zazivali za vrijeme ovog Eura. Bez obzira na njihovu dob, to su klasni igrači koji bi nam i dalje mogli itekako pomoći. Bilo bi šteta da samo tako bacimo u vjetar njihovu kvalitetu i iskustvo koje će nam više nego dobro doći u stresnim kvalifikacijama koje se igraju samo na dvije utakmice. Ako jednom uprskaš, više nema nazad. 

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Montenegro v Croatia

Protiv koga god budemo igrali, Hrvatsku će čekati jako težak zadatak na putu do Svjetskog prvenstva. U takvim okolnostima gdje nema puno vremena za pripreme i uigravanje, svaka pomoć je dobrodošla. 

Prva runda:

  • Nositelji: Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Litva, Sjeverna Makedonija, Portugal, Slovačka, Slovenija, Ukrajina
  • Nenositelji: Belgija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Izrael, Grčka, Italija, Rumunjska, Švicarska   

Druga runda:

  • Nositelji: Hrvatska, Češka, Mađarska, Srbija, Njemačka, Rusija, Crna Gora, Nizozemska
  • Nenositelji: devet pobjednika iz prve runde
     
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu