Obavijesti

Sport

Komentari 21

Kako je Tomić u 300. utakmici s dva poteza iznenadio 'modre'

Kako je Tomić u 300. utakmici s dva poteza iznenadio 'modre'
8

Rijeka je pobijedila Dinamo 3-1 u Zagrebu i ušla u polufinale Kupa. Rijeka je i najbolja gostujuća momčad HNL-a koja sad ima četiri tekme zaredom doma. Za naslov jesenskog prvaka

VIDEO

Rijeka je u srijedu osvanula u kiši i sivilu, ali samo, jedino i isključivo meteorološki. Davno je donedavni gradonačelnik Obersnel konstatirao: Kad su 'bijeli' dobri cijeli je grad ljepši, a ljudi nasmijaniji, neovisno o tome je li radni dan ili vikend, kakvo je vrijeme ili koje je godišnje doba.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Dan nakon pobjede nad Dinamom, na ulicama, u knjižnicama, na tržnicama, u kafićima... Gradska ljubimica s Rujevice glavna je tema. 'Nadigraš Hajduk i izgubiš pa još one pi....ije na tribinama. Braniš se protiv Dinama, a daš im tri komada i prođeš u Kupu. Dobili smo Belupo, izbacili Dinamo. Idemo dalje'!

Izuzev Dinama klubovi nam se ove sezone baš i nisu istaknuli u Europi, ali da su nam u Hrvatskoj HNL i Kup nikad zanimljiviji: jesu. A Rijeka je visoko u obje te domaće priče. Sa svim oscilacijama i pehovima i srećama, Miškovićeva, Tomićeva i Drmićeva Rijeka teče - moćno.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Nije otkucalo podne kad nam se činilo da smo, što uživo, a što na telefon, cca. 100 puta čuli jedno te isto pitanje. 'Ča je s Drmićem'? To je jedini minus trijumfalne riječke večeri u Zagrebu.

Odgovor: osjetio je zatezanje mišića, Goran Tomić nije htio ništa riskirati, a ozbiljnost problema znat će se u drugom dijelu četvrtka, nakon temeljnih pregleda.

A kad smo kod fenomenalnog Josipa Drmića, golgetera čija je kvaliteta razina liga "petice", ne zaboravimo tko ga je još prošle zime doveo u Rijeku i utkao veliki dio napora slijedom kojeg je majstor ovog ljeta ostao među 'bijelima': Ivana Mancea.

Bivši sportski direktor obavio je veliki dio posla u dovođenju Drmića pa i u procesu odabira čovjeka koji ga je naslijedio, sjajnog Roberta Palikuće. U nogometu se često brzo zaboravlja, posebno one koji promijene sredinu pa su daleko od očiju, ali u svakom Drmićevom golu (a ti se samo nižu, bez prestanka) velika je zasluga onoga koji ga je doveo na Kvarner, Ivana Mancea.

Puno je sreće imala Rijeka u Maksimiru, ali to se isticalo već u najavi, bez toga kod Dinama nema uspjeha. Bez bar malo sreće i - velike večeri svog vratara. I tu dolazimo do dvojice najzaslužnijih za 3-1 trijumf i prolaz u polufinale...

Junaci Labrović i Tomić + teški fajt i puno sreće = Rijeka slavi!
Junaci Labrović i Tomić + teški fajt i puno sreće = Rijeka slavi!

Trener Goran Tomić i golman Nediljko Labrović.

Tomić je u jubilarnoj 300. utakmici kao trener u karijeri napravio promjenu na golu, Labrović umjesto Zlomislića (koji mu je obranom penala u Koprivnici spasio pobjedu četiri dana ranije!), a u napadu izostavio Abassa, Murića i Vučkića pa na teren poslao pričuvu Jorgea Obregona.

Obregon je zabio za 1-0, a Labrović branio za 'devetku'!

- Za Obregona već neko vrijeme imamo feeling da bi mogao, kao igrač koji dugo figurira kao pričuva, trebao biti igrač odluke kad dobije šansu. Mi ga vidimo na treningu i procijenimo kad je vrijeme za 'u vatru'. Posebno mi je drago zbog njega. A promjena Labrović umjesto Zlomislića.. Stalno ponavljamo: mi imamo četiri fantastična golmana! I Prskalo, i Nwolokor, i Labrović i Zlomislić. Svakoga od njih mirne duše možemo poslati među vratnice - objasnio je Tomić svoje pobjedničke, plasmana u polufinale vrijedne poteze.

Nediljko Labrović pucao je od ponosa i sreće.

- Je, Dinamo je jako opasno napadao, ali... Nisam strahovao za prolaz jer znam svoje suigrače, znam koliko vrijedimo kao momčad i znam da su to sve redom karakterni igrači - pričao je junak Labrović nakon utakmice.

Vidno uzbuđen i impresioniran navijanjem Armade ispod čije je tribine stajao dok je u Maksimiru davao izjavu nekoliko minuta nakon velike pobjede.

- Bili smo disciplinirani od prve minute. Imali smo dobar blok, nije bilo opuštanja i ja mislim da smo: zasluženo pobijedili - rekao je 22-godišnji golman koji je ljetos u Rijeku, kao slobodan igrač, došao 'u paketu' s još jednim draguljem, ganskim majstorom Princeom Obengom Ampemom.

Ampem na desnoj i Andrija Vukčević na lijevoj strani odigrali su o-dli-čno! Svaki po asistenciju, fokusirani u obrani, kad god se moglo hrabri i probojni prema naprijed.

Rijeka je 'smijenila Krznara', ostvarila najvažniju pobjedu ove sezone, a do kraja jeseni ima još četiri HNL utakmice i to - sve četiri kod kuće.

Tomić: Na sve ili ništa... Morat ćemo biti savršeni u Maksimiru
Tomić: Na sve ili ništa... Morat ćemo biti savršeni u Maksimiru

U subotu od 17.05 Dragovoljac (bez publike), u srijedu 8. prosinca onaj odgođeni derbi s Osijekom (više nego ikada u povijesti Primorci i Slavonci igraju za - naslov!), 11. s Goricom i 18. prosinca Derby della Učka s Istrom na oproštaju od polusezone.

Rijeka je kod kuće dosad osvojila 13, a u gostima 20 bodova i daleko je najbolja gostujuća momčad HNL-a. Tomić mora pronaći formulu da u sljedeće četiri utakmice taj omjer okrene na barem tri boda više osvojena na Rujevici!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima