Obavijesti

Sport

Komentari 46

Kako protiv Ngannoua? Čekaj ga, Stipe... Naletjet će ti sam

Kako protiv Ngannoua? Čekaj ga, Stipe... Naletjet će ti sam
1

Ngannou će navaliti, u to budite sigurni, treba stati iza svih onih riječi zapakiranih u bahate izjave da će prebiti Miočića. I tu je šansa za Stipu koji je vrhunski kontraš. Uostalom, tako je uzeo pojas Werdumu

VIDEO

Stipe Miočić i Francis Ngannou bore se 20. siječnja u Bostonu. Stipe treći put brani naslov, nakon što je to uspješno odradio protiv Overeema i Dos Santosa, i ako ga obrani, ući će u povijest kao prvi kojem je to uspjelo u teškoj kategoriji. 

Zlatnim slovima bit će upisano ime Hrvata koji je za UFC neželjeni šampion, tip koji ne radi galamu ni frku u najavnim presicama, ne vrijeđa i ne prijeti protivnicima i ne ističe se po cirkusarijama kakve smo navikli. 

 

Ne, on je Stipe, američki vatrogasac ponosan na hrvatske korijene, a u noći na nedjelju radit će drugi najljepši posao na svijetu, branit će titulu teškaškog prvaka, a protiv njega će biti Ngannou, UFC, kladionice...

Stipe i UFC šampioni: Johnson niži od Miočića 30 centimetara
Stipe i UFC šampioni: Johnson niži od Miočića 30 centimetara

Prvi put otkako je osvojio UFC naslov teške kategorije protiv Werduma u svibnju 2016., Miočić je autsajder.

Tako su procijenile kladionice u kojima se tečaj na pobjedu Ngannoua kreće od 1.30 do 1.60., dok je Stipu od 2.00 do 3.00. 

Zec je još u šumi, a Ngannou si napravio šampionsku frizuru...
Zec je još u šumi, a Ngannou si napravio šampionsku frizuru...

UFC gura svog šampiona koji bi im donio više prodanih pay-per-viewa, to im je jedino bitno. No ako očekuju da će Stipe samo leći, gadno su se prevarili. Francis Ngannou izgleda zastrašujuće, čovjek kao da je odvaljen od neke stijene, mišić na mišiću, kažu da ima najjači udarac u povijesti UFC-a...  Pa kako onda protiv njega?

Za početak, slažu se gotovo svi analitičari, Stipe ni u ludilu ne smije srljati, to je zadnja stvar koju želite napraviti kad ispred vas stoji čovjek s najjačim udarcem na svijetu i dosegom ruku od 210 centimetara. Ali to ne znači da se treba povlačiti i bježati po oktogonu, to bi također mogla biti kobna greška za američkog Hrvata.

Miočić je vrhunski kontraš, uostalom, tako je uzeo naslov Fabriciju Werdumu i tu je njegova prednost, izvrstan je boksač, dok Ngannou ni blizu nema takve boksačke tehnike. No ima snagu, sirovu snagu koje se Stipe mora čuvati.

UFC ima svoju politiku i njome griješi kada je u pitanju Miočić
UFC ima svoju politiku i njome griješi kada je u pitanju Miočić

Stipe je i bolji hrvač i trebao bi imati prednost ako se borba preseli na parter, ali mi ćemo se koncentrirati na taktiku u 'stojci', jer obojica su čisti udarači, koji više vole borbu gore od poluga i zahvata na oktogonskoj podlozi.

Iste su visine, ali Ngannou je nekoliko kila teži te ima sedam centimetara dulji doseg. I sigurno će navaliti na Stipu od prve sekunde, budite sigurni u to.

Treba stati iza svih onih riječi ukomponiranih u bahate izjave kao da se bori protiv nekakvog amatera, a ne UFC šampiona. I zato će krenuti žestoko, a to je ključ, ako se Stipe obrani, svakom minutom drastično rastu njegove šanse.

Ngannou je ogroman, troši dosta kisika i tu je najveća Miočićeva šansa.

Pustiti ga da se izmori, izbjegavati njegove maljeve i čekati, strpljivo čekati...

Dosad to nije radio, pokazao je da se nikoga ne boji, a zadnje četiri borbe rješavao je u prvim rundama. Od zadnjeg puta kad je Miočić proveo u borbi više od jedne runde prošle su gotovo dvije godine, dobio je Hunta u petoj rundi. 

Ngannou je od šest borbi u UFC-u pet riješio u prvoj rundi, samo je Curtis Blaydes izdržao rundu više, nakon čega je i on nokautiran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu